Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Csoboth Kevinről

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, az Újpest támadójáról, Csoboth Kevinről hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.03.
Marco Rossi keret foci Eb 2024 Csoboth Kevin magyar válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Csoboth Kevinről hoztunk három érdekességet.

240421_0055_FI
Csoboth Kevin éveken át a Benficában nevelkedett Fotó: Földi Imre

Portugál sztárcsapat nevelte

Csoboth kamaszként megfordult a Ferencváros és a Kozármisleny utánpótlásában is, utóbbinál figyelt fel rá a Benfica, amely 2017-ben végleg szerződtette. A felnőttcsapatig azonban nem tudott eljutni, az U19 után a második számú együttes következett, ott játszott 18 mérkőzést, de nem marasztalták. 2021-ben a Fehérvár szabadon igazolható játékosként szerződtette.

Eltört nála a mécses

Idén az Újpesttel meglehetősen hektikus szezonon van túl. Sérülés nem hátráltatta, a 33 bajnokiból mindössze egyet hagyott ki. Tavasszal hullámvölgybe került, ami miatt először Újpesten veszítette el a helyét a kezdőcsapatban, majd ezt követően Marco Rossitól sem kapott válogatott meghívót. Március 16-án csereként lépett pályára a Mezőkövesd ellen, szűk 30 perc alatt pedig gólt és gólpasszt is szerzett. Találata után eltört nála a mécses, sírva fakadt, az elmúlt hetek gyengébb formája megviselte.

Közel volt a szenzációhoz

A magyar válogatottban eddig hét alkalommal lépett pályára, először 2023 márciusában, Észtország ellen játszott a Puskás Arénában. Marco Rossi a 76. percben cserélte be Szoboszlai Dominik helyére, és alig kellett neki pár másodperc, hogy betaláljon. Szalai Attila indításából szépen cselezett befelé, lövését pedig nagy bravúrral tudta csak védeni Karl Hein kapus. A jelenet az alábbi linken nézhető meg.

Név: Csoboth Kevin

Születési hely és idő: Pécs, 2000. június 20.

Klubjai (felnőtt): Benfica B (2019-2021), Fehérvár (2021-2022), Újpest (2022-) Kölcsönben: Szeged (2022)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 7

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás