Csodás győzelem, egy magyar már biztosan örülhet az Eb-n

Novota János, a szlovák válogatott felvidéki magyar kapusedzője úgy véli, a Belgium elleni 1-0-s sikerük után válogatottjuknak Ukrajna sem lesz akadály, és majd a nyolcaddöntőben folytatják.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.19.
Módosítva: 2024.06.19.
Novota Szlovákia Euro 2024 foci Eb 2024

A németországi labdarúgó-Eb eddigi legnagyobb meglepetése a szlovákok Belgium felett aratott 1-0-s győzelme. A vesztes belgák a FIFA-ranglistán a harmadik, a szlovákok pedig 45 hellyel hátrább állnak. A Komárnóval a szlovák élvonalba májusban feljutott felvidéki magyar tréner, Novota János elöljáróban leszögezi: ilyen korrekt játékvezetéssel még sohasem találkozott.

– Nem csak Romelu Lukakura és Kevin de Bruyne-re ügyeltünk, és ez a szenzáció alapvető oka. Bár Lukaku két gólját a VAR érvénytelenítette, miközben a bíró egy pillanatra sem éreztette döntéseivel, hogy melyik az úgynevezett „névtelenebb” válogatott – nyilatkozza a Metropolnak a mainzi edzőtáborból Novota.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group E Belgium v Slovakia
Szlovák gólöröm Fotó: AFP

A szlovákok olasz szövetségi kapitánya, Francesco Calzona szakmai hozzáértése vita nélküli, példának okáért heteken keresztül gyakoroltatta a belgák valamennyi támadó mozzanata elleni védekezést.

– Mi előzetesen nem adtunk nagy hangú nyilatkozatokat, mint mások, igaz, előzetesen úgy véltük, ezen a találkozón beértük volna egy iksszel is. 

A Novota által felkészített kapus, Martin Dúbravka fényesen bizonyított, ami persze azért nem meglepő, mert tavaly a Manchester Uniteddel angol Ligakupát nyert, jelenleg pedig a Newcastle United alappillére, ráadásul szerencséje is volt. 

A pénteki, ukránok elleni második csoportmeccs előtt úgy érzem, mint ha mesevilágban élnék. Mivel Ukrajna 3-0-ra kikapott a románoktól az első fordulóban, érthetően javítani akar ellenünk. Legjobb csatárukból, Mihajlo Mudrikból is felkészítem Dúbravkát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás