Váratlan fordulat, Dárdai Pál után újabb nagy név távozik

Bajban a Hertha befektetője, távozóban Dárdai ellenlábasa. Milyen hatással lehet ez a magyar vezetőedző jövőjére?



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.15.
Dárdai Pál Hertha 777 Partners sportfogadás

Óriási változások várhatóak nyáron a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. Miután a tavalyi kiesés után levezényelte a játékoskeret teljes átalakítását, az átmeneti év után Dárdai Pál vezetőedző szerződését nem hosszabbítják meg a német másodosztály 8. helyezettjénél. A magyar klublegenda legalábbis a hétvégi meccs (3-1 a Kaiserslautern ellen) után már kész tényként közölte a harmadik leváltását. Furcsa mód a főnökei viszont továbbra sem erősítik meg az edzőváltás hírét, kötik az ebet a karóhoz, hogy ebben a kérdésben csak a szezon végeztével döntenek. A helyzetet most még inkább bonyolítja, hogy a legfrissebb információk szerint távozóban van a Herthától az amerikai befektetőcsoport képviselője, aki a színfalak mögött tavaly nyár óta szorgalmazta Dárdai leváltását.

Dárdai Pál már a távozásáról beszélt, de otthagyja a Herthát a legfőbb kritikusa is
Dárdai Pál már a távozásáról beszélt, de otthagyja a Herthát a legfőbb kritikusa is
    Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar edző legfőbb kritikusa, Johannes Sporst a szaúdi kézbe került, így egyszeriben dúsgazdaggá lett Newcastle United sportigazgatójának hívják. 

A német szakember korábban dolgozott az RB Leipzig és a Hoffenheim sikereiért is. Újabban a világszerte hét fociklubot pénzelő amerikai 777 Partners futballfelelőseként szólt bele a Hertha ügyeibe, többek között a játékosok adásvételébe és az edzőkérdésbe is. Már tavaly nyáron Dárdai leváltását javasolta, ősszel pedig előfordult, hogy nyilvánosan kritizálta a Dárdai irányította csapat eredményeit. Erre a tréner szintén a sajtóban nyilatkozva adott neki csattanós választ:

„Ha valaki A-t mond, mondjon B-t is, tehát nevezze meg az érveit! Ne beszéljen a levegőbe, hanem mondja meg, hol a hiba! Akkor elfogadom” – üzente Sporsnak karácsony előtt Dárdai Pál.

Ezek után érdekes helyzetet teremt a Herthánál, ha a kecsegtető angliai lehetőség (és a piramisjátékkal vádolt floridai befektetőcsoport körüli balhékról érkező hírek) hallatán lelép Dárdai ellenlábasa. Az egyik helyi lap, a Berliner Kurier szerint ugyanakkor „ez valószínűleg már nem kavarja meg újra a kártyalapokat az edzőkérdésben”.

Az utolsó forduló előtt 8. helyezett Hertha vasárnap a sereghajtó, már kiesett Osnabrück vendégeként zárja a szezont.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás