Furcsa egybeesés, a berlini szégyen keresztbe tehet Marco Rossinak

Kiesési rangadót bukott az Union Berlin a Bundesligában, ami miatt az osztályozós helyre csúszott. Amennyiben rájátszást kell játszania a csapatnak, abban az esetben Schäfer András a túlóra miatt később tud csatlakozni a magyar labdarúgó-válogatott felkészüléséhez.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.15.
Schäfer András Bundesliga Union Berlin magyar válogatott sportfogadás

Ősszel még a Bajnokok Ligájában szerepelt, és a Real Madrid ellen játszott az Union Berlin, a német bajnokságban azonban csapnivalóan játszott a szezonban. A klub alaposan elrontotta a véghajrát, a Köln elleni kiesési rangadót pedig 2-0-s vezetésről bukta el a múlt hétvégén, ezzel visszacsúszott az osztályozós helyet érő 16. helyre.

Schäfer András három operáció után kezdi újra visszaszerezni a régi formáját
Könnyen lehet, hogy osztályozót kell játszania Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bundesligából már csak egy forduló van hátra, Schäfer András csapata pedig a Köln mellett a Mainzzal és a Bochummal küzd a bennmaradásért. A legrosszabb sorsolása pont az Union Berlinnek van, amely május 18-án, szombaton a Freiburgot fogadja. Sallai Rolandék számára nem lesz tét nélküli a találkozó, a klub ugyanis a Konferencialigát érő hetedik helyért küzd. A Bochum, a Mainz és a Köln is olyan együttessel játszik, amelynek már nincs igazi tétje az utolsó körben.

Amennyiben Schäferék maradnak a 16. pozícióban, azzal osztályozóra szorulnak, és a Bundesliga 2 harmadik helyezettjével játszanak az élvonalbeli tagságért. A kiírás szerint az oda-visszavágós párharc két meccsét május 23-án vagy 24-én, illetve május 27-én vagy 28-án játsszák le. Schäfer ezeket a meccseket nem lóghatná el a klubjában, emiatt viszont lemaradna a magyar válogatott felkészülésének kezdetéről, írja a Magyar Nemzet. Marco Rossiék május 27-én, Telkiben kezdik meg az edzéseket a június 14-én rajtoló Európa-bajnokságra.

Rossi vélhetően még nem számíthatna ebben az esetben kezdőként Schäferre a június 4-i, Írország elleni találkozón, és vélhetően a Callum Styles–Nagy Ádám duónak szavazna majd bizalmat. A magyar válogatott június 8-án, Izrael ellen játssza az utolsó felkészülési mérkőzését. Az Eb-n Svájc (június 15.), Németország (június 19.) és Skócia (június 23.) lesz Szoboszlaiék ellenfele.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30 000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás