„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

Nagyon nehéz helyzetbe került a bukdácsoló Union Berlin. Schäfer András újra szembenéz a 2021-es Eb-csoportmeccsen már mattolt Manuel Neuerrel.Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.18.
Módosítva: 2024.04.18.
Schäfer András Bundesliga Union Berlin Bayern München sportfogadás

Nehéz helyzetbe került, és tán még nehezebb feladatra vállalkozik Schäfer András és az Union Berlin. A magyar válogatott középpályás kieséstől fenyegetett Bundesliga-csapata az utóbbi évtizedben egyeduralkodó, most azonban a trónjától megfosztott Bayern Münchent fogadja szombaton (18.30, tv: Aréna 4).

Schäfer András három operáció után kezdi újra visszaszerezni a régi formáját
Schäfer András a nehéz helyzet ellenére hisz magában és a csapatában – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A berliniek történetük során még sohasem tudták legyőzni a bajorokat (9 meccs, 3 döntetlen és 6 vereség), de most nagy szükségük lenne a sikerre. Az utóbbi hetek nehéz sorozatát végigbukdácsolva Schäferék közel kerültek a kieső helyekhez: csak három pont választja el őket az osztályozótól.

Nehéz helyzetben vagyunk, rémálom lenne, ha kiesnénk.

Nyilván nem ígérhetem 100 százalékra, hogy pontot szerzünk, mégis meggyőződésem, hogy ezúttal elérünk valamit – mondta optimistán Schäfer András a nagy meccset felvezető berlini sajtóeseményen, annak ellenére, hogy a csapata utóbbi hat meccséből ötször – igaz, kőkemény ellenfelekkel szemben – gólképtelen volt.

– A hangulat nyilván nem ugyanolyan az öltözőnkben, mint tavaly ilyenkor, amikor a Bajnokok Ligája-részvételért küzdöttünk, de nem is rossz. Egységesek vagyunk és összetartunk – mondta a 25 éves középpályás, aki szívesen emlékezett vissza arra is, hogy egyszer már szerzett gólt a Bayern világklasszis kapusa, Manuel Neuer ellen. Igaz, a válogatott tagjaként a 2021-es Európa-bajnokság müncheni német–magyar (2-2) csoportmeccsén.

– Nem lesz könnyű újra bevennem a kapuját, de nem is ez a legfőbb célom. Sokkal fontosabb, hogy legyőzzük a Bayernt – adta ki a jelszót Schäfer András. 

Boldog vagyok, hogy egészséges vagyok és sokat játszom. Jó a szerepem a csapatban, az edzőnk számít rám. Ami a nyári Európa-bajnokságot illeti, nagy dolog lenne szerepelni a németországi tornán, de addig még van hátra itt öt „döntőnk” – utalt a Bundesliga-szezonból hátralévő meccseikre.

A 29. forduló után az Union 13. a német tabellán, a Bayern pedig a 2., már behozhatatlan (16 pontos) hátrányban a bajnok Leverkusen mögött.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás