Gyorsan felejtenek a németek? Máris lenézik Szoboszlaiékat





Hetven éve nem nyertek ellenünk tétmeccsen, de így is örülnek nekünk.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.02.09.
Módosítva: 2024.02.09.
Marco Rossi Nationalelf csoportmeccs Nemzetek Ligája

„Szerencsés sorsolás a Nemzetek Ligájában" – ezzel a címmel nyugtázza a csütörtök estét a tekintélyes német lap, a Bild. Kérdés, hogy minek örülnek, mivel a válogatott formája az utóbbi időben nem a legtöbb okot adja a túlzott magabiztosságra. Talán arra gondolnak, hogy Hollandia, Magyarország és Bosznia-Hercegovina ellen nem a negyedik hely elkerüléséért kell harcolniuk. Velünk kapcsolatban nem lehetnek szép emlékeik, utolsó három meccsünkön le sem tudták győzni Marco Rossi együttesét. A 2021-es Eb-n vért izzadva mentették 2-2-re hazai pályán az egymás elleni csoportmeccset, ezzel elkerülték a szégyent, hogy kiessenek rögtön az első körben. A Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában pedig a budapesti 1-1 után Lipcsében Szalai Ádám csodagóljával nyertünk 1-0-ra.

SZALAI Ádám
Szalai Ádám Lipcsében sarokkal talált a kapuba Fotó: Hannibal Hanschke

A tétmeccsen elért utolsó német győzelemig 70 évet kell visszamenni az időben. A fájó emlékű, 1954-es vb-döntőben, akkor még NSZK néven, győztek le minket 3-2-re Svájcban. Ezt követően 67 évig csak barátságos találkozók voltak a két ország között, a tétmeccsek az utóbbi években sokasodtak meg. Az említett három összecsapás után idén júniusban az Európa-bajnokság csoportmeccsei során csapunk össze velük, majd jöhet ősszel a két meccs a Nemzetek Ligájában. A németek és a magyarok éppen egymás ellen kezdik a sorozatot.

A németek ráadásul annak ellenére magabiztosak, hogy még azt sem tudják, ki lesz ősszel a szövetségi kapitányuk. A sorsoláson természetesen Julian Nagelsmann képviselte a Nationalelfet, az ő szerződése azonban csak a nyári Eb-ig szól. Egyre inkább lehet arról hallani, hogy azt követően visszatér a klubfutballba.

Ezzel szemben az MLSZ biztos a dolgában, Csányi Sándor MLSZ-elnök a napokban szögezte le: a világbajnoki selejtezők végéig Marco Rossi akkor sem hagyhatná el a válogatottat, ha akarná.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás