A világ tetején, a Fradi csatára mindenkit maga mögé utasított





Varga Barnabás 28 gólnál jár az első Ferencvárosnál töltött idényében. A 29 éves futballista átlagon felül termel, a Sporttudományi Központ (CIES) legfrissebb listáján a világ legjobb csatárait is maga mögé utasította.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.22.
Módosítva: 2024.04.22.
Varga Barnabás gól Fradi sportfogadás hatékonyság

Varga Barnabás tavaly nyáron érkezett a Pakstól a Ferencvároshoz úgy, hogy az előző szezonban 26 góllal ő végzett a góllövőlista élén. A középcsatár azonnal letette a névjegyét új klubjában, 36 tétmérkőzésen 28 gól és 10 gólpassz a mérlege, a Fradi újabb bajnoki címének a megszerzésében pedig kulcsszerepe volt.

20240410_1003_at
Varga Barnabás újabb listán lett a világ legjobbja (Fotó: Török Attila)

Az immáron kilencszeres magyar válogatott támadó elképesztő hatékonyságára már több statisztikákkal foglalkozó oldal is felfigyelt, a Sporttudományi Központ (CIES) legfrissebb listáján az első helyen végzett azon játékosok között, akik a legjobb gólátlaggal rendelkeznek úgy, hogy a büntetőből szerzett találatok nem számítanak. A 72 bajnokságot górcső alá vevő felmérés után született rangsorba azok kerülhettek bele, akik legalább 900 percet töltöttek a pályán a saját pontvadászatukban.

Varga a kimutatás szerint 1,26-os meccsenkénti gólátlaggal rendelkezik (nem számítva tehát a büntetőből szerzett gólokat), ezzel pedig olyan játékosokat előz meg, mint a Stuttgart guineai válogatott gólvágója, Serhou Guirassy (1,08), az AEK Athén argentin csatára, Ezequiel Ponce (0,95), vagy épp a Bayern Münchennél is rendkívül eredményes angol klasszis, Harry Kane (0,95).

Beszédes mutató, hogy a Fradinál Varga 19 góllal vezeti a házi (és az NB I) góllövőlistát, a mögötte lévő Marquinhos–Kristoffer Zachariassen–Alekszandar Pesics–Adama Traoré–Lisztes Krisztián ötösnek egyaránt hat-hat találata van.

Vargának még négy meccse marad a bajnokságban, hogy gyarapítsa góljainak számát, április 24-én, szerdán pedig a Nyíregyháza elleni Mol Magyar Kupa-elődöntőn (20:00, M4 Sport) lőheti a fináléba csapatát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás