Nincs megállás, újabb nagyszerű hírt kapott a Fradi sztárja





A Ferencváros támadója, Varga Barnabás egy újabb mutatóban tarolt. A nemzetközi labdarúgás statisztikáival foglalkozó IHHFS kiemelkedő listáján az előkelő harmadik helyen végzett.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.09.
Varga Barnabás gól mesterhármas világranglista Fradi

Varga Barnabás számára álomszerűen alakult a 2023-as esztendő. A Paks játékosaként elhódította a labdarúgó NB I gólkirályi címét, ennek köszönhetően a nyáron a 34-szeres magyar bajnok Ferencváros szerződtette. Góllövő cipőjét az Üllői útra is áthozta, emellett a magyar válogatottban ő lett az első számú csatár, ahol szintén termelte a gólokat.

20231022-CSS_0726
Varga Barnabás az egész 2023-as esztendőben kirobbanó formában játszott (Fotó: Csudai Sándor)

A Wyscout statisztikái alapján az már korábban kiderült, hogy 2023-ban a kilencedik legtöbb (39) gólt érte el a világon, hatékonyság alapján pedig mindenkit maga mögé utasított (átlagosan 90 percenként kereken egy találatot szerzett). A Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség (IHHFS) kutatása alapján pedig egy újabb nagyszerű elismerést kapott, az övé a harmadik hely azon a világranglistán, amelyet a 2023-ban a legtöbb mesterhármast szerzett futballistákról szólt.

Varga összesen négy alkalommal ért el mesterhármast, a Paks színeiben még a Kecskemét ellen triplázott, a Fradinál a Paksot és a Zalaegerszeget (érdekesség, hogy ezt két egymást követő bajnokin érte el), valamint a Konferencialiga-selejtezős ellenfelet, a Hamrun Spartanst szomorította el egy-egy triplával.

Az adott ország bajnokságának erősségét is figyelembe vevő lista éllovasa a belga Gent nigériai csatára, Gift Orban, aki öt triplázást bemutatva – egyszer négy találatig jutva – jeleskedett 2023-ban. A második helyen pedig a gaboni válogatott Denis Bouanga végzett, aki az amerikai MLS-ben szereplő Los Angeles futballistájaként jegyzett tavaly négy mesterhármast, de ebből kettőt ért el nemzetközi mérkőzéseken. Ezért kerülhetett Varga elé, mert a nemzetközi meccseken elért triplák száma rangsorol holtverseny esetén.





 





Ezeket olvastad már?
Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás