Egyre nagyobb bajban a Fradi, Sztankovics tiszta vizet öntött a pohárba





Nem tudott betalálni hazai pályán a Ferencváros a Mezőkövesd ellen, ezzel négy bajnoki óta nyeretlen a címvédő. A zöld-fehér mezes együttest sérülések is gyötrik, de Dejan Sztankovics még nem kongatja a vészharangot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.04.
Módosítva: 2023.12.04.
Ferencváros Mezőkövesd Sztankovics Myenty Abena sérülés

Hiába voltak meg a lehetőségei, egyet sem tudott gólra váltani a Ferencváros a Mezőkövesd ellen, ezzel gól nélküli döntetlennel zárult a labdarúgó NB I 15. fordulója. A címvédő együttes több szempontból is aggódhat a folytatás miatt.

Sérülések is gyötrik a hullámvölgybe került Ferencvárost (Fotó: Török Attila)

A bajnokságban az Újpest elleni sikert követően egymást követő négy (NB I-es) összecsapáson maradt nyeretlen, a Kecskemét és a Fehérvár elvitte a három pontot, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ellen pedig döntetlen született. Külön fájdalom lehet a magyar rekordbajnoknak, hogy hazai pályán, a Groupama Arénában az elmúlt két bajnokin nem sikerült betalálni.

Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel. Amikor nem nyerünk négy bajnokin, az egy nehéz helyzet egy olyan klub számára, mint a Ferencváros, de ez egy maraton, még nincs vége semminek

 – igyekezte megnyugtatni a kedélyeket Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője. „Nagyon nehéz hetente kétszer pályára lépni. Ez abszolút nem kifogás, itthon mindenképpen jobban kell játszanunk. Lehet, hogy vasárnap pontokat vesztettünk, de még semmi sincsen veszve.”

A klubnak továbbá az intenzív sérüléshullámmal is meg kell küzdenie. A támadósorban hosszú hetek óta harcképtelen a gólvágó, Varga Barnabás, a Csukaricski ellen a nem olyan rég visszatérő Adama Traorét kellett kényszerből lecserélni a 49. percben. A középpályáról Mohamed Ali Ben Romdán, a védelem tengelyéből pedig Sammy Mmaee hiányzik. A Mezőkövesd ellen Myenty Abena szenvedett ijesztő sérülést, a középhátvédet hordággyal kellett levinni, Sztankovics azonban jó hírekkel szolgált játékosával kapcsolatban.

Valamennyien nehéz pillanatokat éltünk át a stadionban, amikor láttuk, hogy Myenty Abena a földön fekszik, de Abena erős srác, bízom az orvosi stábunkban. Stabil az állapota.

A zöld-fehér mezes együttes sokat most sem tud pihenni, december 6-án, szerdán (19:30, tv: M4 Sport) az elmaradt mérkőzését pótolja, szintén a Mezőkövesd ellen, ám ezúttal idegenben.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás