Szoboszlai jobban teszi, ha nagyon vigyáz: hónapokra eltilthatják

Még egy hasonló baki, és hosszú időre eltilthatják Szoboszlai Dominikot.Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.08.
Módosítva: 2024.03.08.
Szoboszlai Dominik gyorshajtás Bentley liverpool eltiltás

Éppen felépült a sérüléséből, és Prágában megszerezte az első Liverpool-gólját az Európa-ligában is Szoboszlai Dominik, mégsem lehet felhőtlen a jókedve. Angol lapértesülés szerint súlyos büntetést szabtak ki rá egy tavaly szemptemberi gyorshajtása miatt. A helyi szabályok alapján most nagyon kell vigyáznia, nehogy még egyszer hasonlóan „nehéz legyen a lába” a gázpedálon.

Fájhat Szoboszlai feje a büntetőpontok miatt: még egy ilyen gyorshajtás és fél évig nem vezethet
Fájhat Szoboszlai feje a büntetőpontok miatt: még egy ilyen gyorshajtás és fél évig nem vezethet 
Fotó: AFP

A Northwich & Winsford Guardian szerint a magyar labdarúgó szeptember 22-én, éjfél után egy Bentley-vel túllépte a megengedett 70 mérföld per órás (112 km/h) sebességhatárt a Liverpool és Manchester (Szoboszlai munkahelye és otthona) közötti M56-os autópályán. A Liverpool előző este az osztrák LASK vendégeként játszott csoportmeccset az Európa-ligában, a 3-1-re megnyert találkozó 60. percében cserélte őt be Jürgen Klopp vezetőedző. A gyorshajtásra minden bizonnyal úgy kerülhetett sor, hogy az angol sztárcsapat a csütörtök 18.45-től lejátszott mérkőzés után rögtön hazarepült, ő pedig nyilván sietett haza pihenni. Vasárnap már a West Ham United ellen játszott bajnokit (3-1), amelyet végigjátszott.

Szoboszlai a szerdai ítélethirdetésig húzódó ügyben összesen 3610 fontos pénzbírságot (1,6 millió forint) és 6 büntetőpontot kapott. Ez utóbbi lehet a keményebb dió a focistának: a szabályok szerint ugyanis fél évre eltilthatják a vezetéstől, ha 3 éven belül 12 vagy több ponttal büntetik. A szeptemberi gyorshajtásért ennek a felét már összeszedte.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás