Milliárdokkal szemben 300 millióból: csodát tenne Aczél Zoltán





Egy favoritot már legyőzött, kettőre feni a fogát a Kozármisleny. Az elvárás a biztos bennmaradás, de szerencsés esetben akár az élvonalba is feljuthat az NB II-s baranyai futballcsapat.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.03.30.
labdarúgás Kozármisleny Aczél Zoltán NB II

Mindig elismerték Aczél Zoltán edzői képességeit, hiszen az Újpest hajdani válogatott védője, jelenleg a másodosztályban remekelő Kozármisleny mestere Erwin Koeman szövetségi kapitány segítőjeként is dolgozott a magyar nemzeti csapatnál. Jelenleg az NB II-ben 5. helyezett mislenyiekkel tetszetős és eredményes támadó futballt mutat be. A Metropol megkérdezte az 57 éves szakembert: akár az NB I-be jutás is célként lebeg a szemük előtt?

Aczél Zoltán a riválisokhoz képest aprópénzből csinált versenyképes csapatot
Aczél Zoltán a riválisokhoz képest aprópénzből csinált versenyképes csapatot            Fotó: Nemzeti Sport

– Klubvezetésünk a biztos bennmaradást jelölte meg feladatomul, ezzel aligha lesz gond – válaszolt az egykori kétszeres válogatott Aczél. Ha a 26. forduló utáni ötödik pozíciót tartjuk a végelszámolásig, azzal elégedettek lehetünk. A szerződésem nyárig érvényes, de van egy plusz évre szóló opcióm. Erről egyelőre sem a klubvezetés, de magam sem beszéltünk.

Aczél Zoltán úgy ítéli meg, a jelenlegi éllovas Nyíregyháza (55 pont) olyan előnnyel vezet a Győr és a Vasas (48-48) előtt, hogy biztosra vehető az élvonalba jutása.

– Annál kiélezettebb harc várható a második helyért a Győr és a Vasas között. A győrieket legyőztük 2-0-ra, a Fáy utcában tévémeccset játszunk a Gera Zoltán vezérelte angyalföldiek ellen, később pedig a Nyíregyháza érkezik hozzánk Kozármislenybe.

Nem kis bravúr lenne, ha az élvonallal kacérkodó mindhárom együttest legyőznénk.

– folytatta a több élvonalbeli klubnál megfordult tréner.

Hozzátette, már csak azért is nehezen vehető fel a verseny ezzel a trióval, mert Kozármislenyben évi 505 milliót fordítanak futballra, ebből az első csapatra körülbelül 300 millió jut, a többiből pedig az utánpótlás részesedik.

Összehasonlítás gyanánt: az e téren előttünk járók 1-2 milliárdos tétellel számolnak, ennek ellenére a jobbára egykori NB II-es és NB III-as pécsi labdarúgókból verbuválódó együttesemmel nem adjuk fel; hátha sikerül a csoda, és az NB I-be verekedjük magunkat.

Aczélt egyébként három évvel ezelőtt (akkor is a Kozármislenynél dolgozott) egy élvonalbeli klub újra kereste, ám mivel jól érezte  – és most is jól érzi  – magát jelenlegi együttesénél, nemet mondott.

Magasra nyúlt a fia

Aczél Zoltán Veresegyházán élő, váci technikumi tanulmányokat folytató fia, a 15 éves Zalán a REAC-ban futballozik. Igencsak magasra, 187 centire nyúlt, és ügyes támadó középpályás. Erőnléti edzőként képzeli el a jövőjét.

A Kozármisleny vasárnap 17 órától Pécsett játszik baranyai rangadót az NB II 26. fordulójában.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás