Faragó Tonó nem kertel, ez a véleménye a magyar klasszis mellőzéséről





Szerdán (18.30, TV: M4Sport) szuperrangadó vár címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottra. Faragó Tamás olimpiai aranyérmesünk szerint az olaszok elleni csoporteredmény nem különösebben számít a katari vb-n.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.06.
Módosítva: 2024.02.07.
vízilabda Eb faragó tamás varga dénes férfi vb

Faragó Tamás szerint teljesen mindegy, hogy a torna mostani fázisában, a csoportmeccsek során, mire megyünk az olaszok ellen.

Faragó Tamás
Faragó Tamás Fotó: Koncz Márton

– A vb csak az egyenes kieséses szakaszban kezdődik, oda pedig – attól függetlenül, hogy szerdán nyerünk vagy kikapunk – biztosan eljutunk – nyilatkozta a Metropolnak Faragó Tonó. – Szemre szép, hogy az olaszok 33-3-ra nyertek Kazahsztán ellen, de a mieink védelmi fala azért erősebb. Való igaz, a románokkal szembeni hétfői 15-8-as diadalunk során olykor döcögött a szekér. Egyrészt ez volt a katari vb-n az első csoportmeccsünk, másrészt pedig szerintem az emberelőnyös helyzeteink értékesítése azért nem sikerült, mert nem akartuk felfedni az ezzel kapcsolatos lapjainkat. Ugyanis az olaszok figyelték a mieink játékát. 

A Magyar Nemzet információja szerint Varga Dénes kedden utazott Dohába. Hallani véleményeket, melyek szerint vittek volna a helyén egy másik, tökéletesen egészséges pólóst. Faragó nem kertel, szerinte nem okoz gondot, hogy a legnagyobb sztár csak később csatlakozik.

Azt hallom, a füle fáj, de nincs friss információm arról, vajon milyen betegség miatt utazik később. Ami a végleges mellőzését illeti, ez nem szerencsés vélekedés, elvégre Dumi született zseni, a szimpla jelenléte is motiválja csapattársait. A torna igazán sorsdöntő, egyenes kieséses szakaszában Varga Dénes hozni fogja azt a remek formáját, amit évtizedek óta megszoktunk tőle. Olyan klasszis, mint egykor a Fradi aranylabdás futballistája, Albert Flórián volt. Szokták volt mondani: Flóri csak ácsorgott a pályán. Meglehet, ez volt látszat, de az úgymond »ácsorgás« közben azért két védő figyelmét állandóan lekötötte.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás