Faragó Tonó elárulta, kikre költi a Prima Primissima 15 milliós pénzdíját





Nemes versenyben érdemelte ki a Prima Primissima díjat Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázónk, hiszen ötkarikás aranyérmeseket, Fábián Lászlót és Kovács Antalt előzött meg.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.15.
vízilabda prima primissima faragó tamás

Mivel már a nemzet sportolói között is helye van, Faragó Tamást arról kérdeztük, melyik az a kitüntető cím, amivel még megtisztelhetik?

Faragó Tamás Fotó: Pesti Tamás

– A legjobb önkéntes véradóé… – válaszolta nevetve, és hozzátette, a Primára rászolgált volna néhai szövetségi kapitánya, Gyarmati Dezső is, csak hát az a díj akkoriban nem létezett.

Ez a mostani voltaképpen nem is az enyém, hanem az egész magyar vízilabdázósporté

– nyomatékosított a Tonó becenevű egykori pólóklasszis, aki azt is elárulta, kire költi a 15 milliós pénzdíját, amit a Prima Primissima kitüntetésért kapott.

A három egyetemista gyermekemre

 – válaszolta.

A sztár a karácsony előtti meghitt hangulatért rajong, úgy véli, advent a maga áhítatos várakozásával csodálatosabb, mint maga a karácsony.

– Alig várom, hogy a gyermekeimmel együtt legyek a fa körül – jegyezte meg.

A vízilabda-szövetség elnökségi tagja azt is elárulta, mit vár a női és férfiválogatottól a januári Eb-n.

– Mivel a nők nem kvalifikáltak a párizsi olimpiára, a január ötödikén rajtoló eindhoveni kontinensversenyen az aranyérem „segítene”. Ez nem egyszerű feladat, mert bár az eindhoveni mezőnyben Spanyolország és Hollandia biztosította franciaországi repülőjegyét, a görög és olasz válogatott még nem, ráadásul az Eb-n a mi csoportunkban szerepelnek a görögök és hollandok. 

Rákérdeztünk, a magyar kézilabdás lányok minapi vb-bravúrja hatással lehet-e Gurisatti Grétáék harci moráljára?

– Annyira nem ismerem pólóslányainkat, hogy erre tudnám a választ, de a tévében ők is láthatták: ha egységesek, nincs felső határa a sikernek. Csakhogy ehhez Keszthelyi Rita mellé állandó jó formát mutathatna Magyari Alda, Szilágyi Dorottya és Gurisatti is. 

A férfiakkal más a helyzet, világbajnok együttesünk a zágrábi Eb-n jobbára fiatal erőket vet harcba.

– Kiemelem: ez magyar szövetségi elnökségi egyetértéssel történik így – emelte ki Faragó. – De Varga Zsolt szövetségi kapitány is pontosan tudja, hogy képtelenség az Eb-n, a későbbi vb-n, illetve az olimpián egyaránt csúcsformában pólózni. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás