Megalázták a Fradi sztárját, máris nagy a baj





Nagyon nem úgy indult Tunézia és Mohamed Alí Ben Romdán számára az Afrikai Nemzetek Kupája, mint ahogy tervezték. Első találkozójukon a mezőny leggyengébb csapatától kaptak ki, így máris veszélyben a továbbjutás.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.20.
Tunézia Mohamed Ali Ben Romdhane Mali Afrikai Nemzetek Kupája Fradi

Jó formában várhatta Tunézia az idei Afrikai Nemzetek Kupáját. Az együttes két éve negyeddöntőig jutott, ott volt a katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol legyőzte a későbbi döntős Franciaországot. A keretnek évek óta tagja a Ferencváros fontos játékosa, Mohamed Alí Ben Romdán.

Mohamed Ali Ben Romdhane, Ferencváros
Ben Romdán nem indított jól Tunéziával az Afrikai Nemzetek Kupáján – Fotó: Nemzeti Sport

Tunézia csoportelsőként jutott be a kontinenstornára, ahol Dél-Afrikát, Malit és Namíbiát kapta ellenfélnek. Első mérkőzésüket még kedden játszotta Namíbia ellen, amely értéke alapján a leggyengébb együttes az egész tornán. Ehhez képest egy 88. percben szerzett találattal óriási meglepetésre megszerezte a három pontot, ezzel Tunézia máris nagy gondba került a továbbjutást illetően.

Az összecsapás Ben Romdán számára sem alakult jól, aki hiába került be a kezdőcsapatba, a második félidőben már nem jött ki a pályára, érdekesség, hogy a 24 éves játékost a korábbi Fradi-futballista, Aissa Laidouni váltotta. Ben Romdánra fontos szerep hárul az idei tornán, és jó teljesítményével sok nagy csapat figyelmét felkelthetné, ám most már arra kell fókuszálnia, hogy csapatával egyáltalán az egyenes kieséses szakaszig eljusson.

Tunézia szombat este 21:00 órától Mali ellen játszik, amely a csoport másik nagy esélyese, Dél-Afrika ellen pedig magabiztos 2-0-s győzelemmel kezdett. További aggasztó jel lehet, hogy Mali tavaly március vége óta nem kapott ki, zsinórban kilenc mérkőzés óta veretlen. A Fradi szélsője, Adama Traoré vélhetően nagyon bánja, hogy sérülés miatt lemarad a tornáról, egészségesen ugyanis számított volna rá a szövetségi kapitány, Éric Chelle.

Az utolsó tunéziai csoportmeccs január 24-én, Dél-Afrika ellen lesz, az első két helyezett automatikusan továbbjut a legjobb 16 közé, a négy legjobb csoportharmadik pedig szintén ott lehet az egyenes kieséses szakaszban.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás