„A magyar póló sokat veszít vele” – Kemény Dénes szomorúan búcsúzik

Csodálatos világbajnoki pályafutására tesz végleg pontot Dohában a 36 éves Varga Dénes. Az idény végén visszavonul.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.02.01.
vízilabda Kemény Dénes varga dénes vb

Tizedik világbajnokságán szerepel február 5–27 között Varga Dénes, aki ezzel elköszön a vízilabdától. Egykori mestere, Kemény Dénes szomorúan vette tudomásul a világklasszis döntését. 

Kemény Dénes
Kemény Dénes Fotó: László Balogh

Sajnálom, hogy Dumi abbahagyja, a magyar póló sokat veszít idei visszavonulásával

– nyilatkozta Kemény Dénes, aki Vargát már a 2007-es vb-ezüstérmes válogatottjában figyelembe vette. A három olimpiát nyert egykori szövetségi kapitány az ifjú Vargát istenáldotta tehetségnek nevezte.

– Amikor arra gondoltam, hogy beépítem őt a válogatottamba, leültem vele beszélgetni, és a fiatalkori bohémságairól is szót ejtettem – mesélte Kemény. – Ezt követően megváltozott, fokozatosan sportemberré vált. Rá mindig lehetett számítani, számos olyan mérkőzést tudnék említeni, amelyeken vesztett állásból nyertünk miatta.

Nem véletlen, hogy Varga Zsolt szövetségi kapitányunk Dohában is épít a rutinjára, az olimpiai diadala mellett 2-2 vb-t és Eb-t nyert legendára. A katari magyar csoportnégyesben szerepel Olaszország, mely még nem kvalifikált a párizsi olimpiára.

Ebből fakadóan Olaszország vért iszik majd ellenünk

 – tippelt a február hetedikei magyar–olaszra a szakember. – „Az azzurrik Zágrábban 10-5-re kikaptak megfiatalított válogatottunktól, de a bronzmeccsen – szintén öt góllal – 12-7-re visszavágtak. Remek hangulatú csata ígérkezik. Ha ezúttal a csoportban győznek ellenünk, alighanem kiharcolják a kvalifikációt. Éppen emiatt lesz szüksége Varga Zsoltnak Varga Dumi villanásaira. A helyzet pikáns, mert Zágrábban az olaszok első sorát érte óriási meglepetés. Katarban mindkét válogatott a legerősebb összetételében küzd, és mi ezt vb-címvédőként tehetjük meg.”

A magyar férfiválogatott dohai csoportmeccsei:

Február 5. 18.30: Románia

Február 7. 14.00: Olaszország

Február 9. 10.00: Kazahsztán

 

 


 


 
 


 


 


 


 

 


 


 
 


 


 


 


 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás