Meglepő kulisszatitkok: így áll fia munkájához Kemény Dénes

A dinasztiában már a harmadik generáció lett vezetőedző.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2021.02.24.
kemény dénes kemény kristóf edző

Az alma nem esik messze a fájától a Kemény-családban. A nagypapa, Ferenc és a legendás kapitány, Dénes után Kristóf is vízilabdaedzőként képzeli el a jövőjét. A múlt hétvégén szintet is lépett.

Segítőből lett főnök

A szakmabelieket váratlanul érte a hír, miszerint a bajnokságban ötödik helyen álló BVSC edzőt váltott. A vezetőség nyártól nem Szűcs Leventével képzelte el a jövőt, aki így már most felmondott a klubnál. Helyébe lépett az eddigi segítő Kemény Kristóf, aki évek óta dolgozik az utánpótlásban. Most 30 évesen először lett főnök egy élvonalbeli felnőttcsapatnál.

Kristóf 30 évesen ért a csúcsra, Fotó: waterpolo.hu

Büszke az édesapa

A Kemény-családban napi téma a vízilabda, de a háromszoros olimpiai bajnok válogatott kapitánya nem szól bele fia dolgaiba.

- Amellett, hogy büszke apaként figyelem a munkáját, hagyom, hogy a saját elképzeléseit valósítsa meg. Ha kérdez, ha tanácsot kér, akkor természetesen próbálok neki segíteni, de kérés nélkül nem szólok bele a munkájába – mondta a Metropolnak a legendás szakember, aki kiemelte, neves szakemberek dolgoznak fia mellett az uszodában. A BVSC szakosztály-igazgatója, Mészáros Csaba, valamint Dabrowski Norbert szakmai igazgató is komoly játékos-, illetve edzői múlttal rendelkezik.

Kemény Dénes büszke a fiára, fotó: Nemzeti Sport

Videós volt a válogatottnál

Kemény Kristóf 21 évesen már háromszoros olimpiai bajnokok mellett dolgozhatott a felnőtt válogatottnál. Akkor édesapja vette maga mellé a stábba, a meccseket és az edzéseket vette fel videóra, majd azokat megvágva fontos információkat adott a kapitánynak. Jelenleg a BVSC-nél egyelőre megbízott edzőként dolgozik, a folytatásról nyáron dönthetnek.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás