Szoboszlai edzőt buktathat, különleges rangadó vár rá

Igazi rangadóval zárul az angol labdarúgó élvonal 17. fordulója, a Liverpool a Manchester Unitedet fogadja. Szoboszlai Dominikék egy esetleges győzelemmel akár megbuktathatják a vendégek trénerét, Erik ten Hagot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.17.
Szoboszlai Premier League Liverpool erik ten hag Manchester United

A Liverpool egy számára már tét nélküli találkozón kikapott a Royale Union vendégeként az Európa-liga zárófordulójában, az együttest viszont többségében ifisták alkották. Szoboszlai Dominikék így kipihenten játszhatnak majd a vasárnap délutáni angol bajnoki rangadón, a Manchester United ellen (tv: 17.30, Spíler 1).

Szoboszlai szerdán még csillogott, ezúttal haloványabb volt
Szoboszlai Dominik még mélyebbre lökheti a Manchester Unitedet Fotó: AFP

A két klub igencsak ellentétes utat jár be az idei szezonban. A Liverpool a tavalyi gyengébb idénye után jól erősített az átigazolási piacon, a megújult keret pedig vezeti a bajnokságot, csoportelsőként továbbjutott az Európa-ligában és az angol Ligakupában is versenyben van még. A magyaroknak külön öröm, hogy ebből Szoboszlai alaposan kiveszi a részét, a Premier League-ben eddig mind a 16 bajnokin a kezdőcsapat része volt, két gólt és két gólpasszt jegyzett eddig, de a Ligakupában is van már bombagólja.

A Manchester United háza táján ezzel szemben csőstül jönnek a problémák. Az új igazolások közül sokan (André Onana, Mason Mount, Rasmus Hojlund) nem hozzák a teljesítményük alapján elvárt szintet, egyik legjobb játékosuk, Jadon Sancho a tartalékokhoz került, miután összeveszett a vezetőedzővel, Erik ten Haggal. A tavaly 95 millió euróért (35 milliárd forint) szerződtetett Antonyt pedig többrendbeli erőszakkal vádolják, miután korábbi barátnője, Gabriela Cavallin azt állítja, a 23 éves brazil rendszeresen bántalmazta.

Az együttes csoportutolsóként kiesett a Bajnokok Ligájából, de a Ligakupában sincs már versenyben. A bajnokságban jelenleg a hatodik helyen áll, ám a 16 meccs alatt már hét vereségnél tart. Ezek mellett nem véletlen, hogy a vezetőségnek fogytán a türelme Ten Hag iránt, aki egy újabb vereséggel akár el is veszítheti az állását. Már lehetséges utódjelöltek is vannak a United kispadjára, Graham Potter és Julen Lopetegui a két legesélyesebb új vezetőedző a holland helyére.

Ha mindez nem lenne elég a Manchester Unitednek, az Anfield Roadra is keserű szájízzel érkeznek majd. A legutóbbi összecsapásukon, márciusban a Liverpool 7-0-ra (!) kiütötte riválisát, Cody Gakpo, Darwin Nunez és Mohamed Szalah duplázott, az azóta Szaúd-Arábiába távozó Bobby Firmino pedig csereként talált be.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás