Szoboszlai edzőt buktathat, különleges rangadó vár rá





Igazi rangadóval zárul az angol labdarúgó élvonal 17. fordulója, a Liverpool a Manchester Unitedet fogadja. Szoboszlai Dominikék egy esetleges győzelemmel akár megbuktathatják a vendégek trénerét, Erik ten Hagot.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.17.
Szoboszlai Premier League Liverpool erik ten hag Manchester United

A Liverpool egy számára már tét nélküli találkozón kikapott a Royale Union vendégeként az Európa-liga zárófordulójában, az együttest viszont többségében ifisták alkották. Szoboszlai Dominikék így kipihenten játszhatnak majd a vasárnap délutáni angol bajnoki rangadón, a Manchester United ellen (tv: 17.30, Spíler 1).

Szoboszlai szerdán még csillogott, ezúttal haloványabb volt
Szoboszlai Dominik még mélyebbre lökheti a Manchester Unitedet Fotó: AFP

A két klub igencsak ellentétes utat jár be az idei szezonban. A Liverpool a tavalyi gyengébb idénye után jól erősített az átigazolási piacon, a megújult keret pedig vezeti a bajnokságot, csoportelsőként továbbjutott az Európa-ligában és az angol Ligakupában is versenyben van még. A magyaroknak külön öröm, hogy ebből Szoboszlai alaposan kiveszi a részét, a Premier League-ben eddig mind a 16 bajnokin a kezdőcsapat része volt, két gólt és két gólpasszt jegyzett eddig, de a Ligakupában is van már bombagólja.

A Manchester United háza táján ezzel szemben csőstül jönnek a problémák. Az új igazolások közül sokan (André Onana, Mason Mount, Rasmus Hojlund) nem hozzák a teljesítményük alapján elvárt szintet, egyik legjobb játékosuk, Jadon Sancho a tartalékokhoz került, miután összeveszett a vezetőedzővel, Erik ten Haggal. A tavaly 95 millió euróért (35 milliárd forint) szerződtetett Antonyt pedig többrendbeli erőszakkal vádolják, miután korábbi barátnője, Gabriela Cavallin azt állítja, a 23 éves brazil rendszeresen bántalmazta.

Az együttes csoportutolsóként kiesett a Bajnokok Ligájából, de a Ligakupában sincs már versenyben. A bajnokságban jelenleg a hatodik helyen áll, ám a 16 meccs alatt már hét vereségnél tart. Ezek mellett nem véletlen, hogy a vezetőségnek fogytán a türelme Ten Hag iránt, aki egy újabb vereséggel akár el is veszítheti az állását. Már lehetséges utódjelöltek is vannak a United kispadjára, Graham Potter és Julen Lopetegui a két legesélyesebb új vezetőedző a holland helyére.

Ha mindez nem lenne elég a Manchester Unitednek, az Anfield Roadra is keserű szájízzel érkeznek majd. A legutóbbi összecsapásukon, márciusban a Liverpool 7-0-ra (!) kiütötte riválisát, Cody Gakpo, Darwin Nunez és Mohamed Szalah duplázott, az azóta Szaúd-Arábiába távozó Bobby Firmino pedig csereként talált be.





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás