Újabb csapás Marco Rossi emberének, rengeteg gólt kapnak, mégsem számolnak vele

Ez nagyon rossz hír fél évvel az Európa-bajnokság előtt.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.20.
Módosítva: 2023.12.20.
Bundesliga Szalai védelem

Nem a legerősebb meccsein van túl a Hoffenheim védelme a német focibajnokságban. A gárda a Lipcse és a Darmstadt ellen is 3-3 gólt kapott a Bundesliga élvonalában, és a 16 találkozón beszedett 30 találat sem dicséretre méltó (a negyedik legtöbb a ligában). Ami számunkra mindenképpen rossz hír, hogy ebbe a gyengébb hátsó alakzatba nem fér be a magyar válogatott Szalai Attila. Válogatottunk alapemberének, a védelem oszlopának kellene a meccsrutin, ez az idei fél évben nem lett meg a számára a Bundesligában.

Szalai idén nyáron klubrekordot jelentő 15 millió euróért igazolt a török Fenerbahce együtteséből Németországba, ezzel akkor a negyedik legdrágább magyar játékos lett. Ünnepelt sztárként fogadták, azonban nagyon elrontotta az első tétmeccsét. A Freiburg elleni szezonnyitón öngólt vétett, sok hibával játszott, s már a szünetben lecserélték. Az eddigi 16 bajnokin mindössze négy alkalommal kezdett, ezekből kétszer lecserélték. Formahanyatlását a mértékadó Transfermarkt oldal is kiszúrta, korábbi, 14 millió eurós értéke decemberre lecsökkent 10 millió euróra.

Korában az is szóba került, hogy télen kölcsönbe visszatér a török Fenerbahce együttesébe, ám a játékos nem akar megfutamodni, Hoffenheimben akar megharcolni a helyéért. 
Mindez kockázatos fél évvel az Európa-bajnokság előtt, mivel Marco Rossi szövetségi kapitánynál fontos, hogy valaki rendszeresen játsszon klubcsapatában.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás