Szoboszlai, Kerkez, Szalai – így teljesítettek az új magyar sztárigazolások





Ezen a héten többek között az angol, a spanyol és a francia bajnokság is elrajtol. Megnéztük, a nyári magyar igazolások (Szoboszlai Dominik, Kerkez Milos, Szalai Attila, Loic Nego) hogyan teljesítettek új klubjaikban.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.08.
Szoboszlai Dominik Kerkez Milos Loic Nego Liverpool Szalai Attila

Végéhez ér a 2023–24-es szezon felkészülési időszaka, ezen a hétvégén a Premier League, a La Liga és a Ligue 1 is megkezdődik, egy hétre rá pedig a Bundesliga és a Serie A rajtol. Magyar szempontból az idei átigazolási időszak meglehetősen aktív, Szoboszlai Dominik (Liverpool), Kerkez Milos (Bournemouth), Szalai Attila (Hoffenheim) és Loic Nego (Le Havre) az öt legjobb bajnokság egyikébe igazolt, mi utánajártunk, mennyit játszottak és hogyan teljesítettek a válogatott focisták új klubjaikban.

Szoboszlai villogás helyett brusztolt becsülettel
Szoboszlai Dominik egy gólpasszal zárta a felkészülési időszakot Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik

A legnagyobb szenzációt kétségkívül Szoboszlai liverpooli szerződése hozta, az angol klub az utolsó pillanatban élt a lehetőséggel és aktiválta a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási záradékot. A 22 éves középpályás az öt barátságos mérkőzésből négyen a pályán volt, háromszor ráadásul a kezdőcsapatban találta magát. 214 percnyi játék alatt egy gólpasszt osztott ki, Jürgen Klopp agresszív letámadásos stratégiáját jól meg tudta valósítani, kreativitásából és remek átlövéseiből viszont egyelőre még keveset láttak az angol topklub szurkolói. A Liverpool rögtön rangadóval kezd, augusztus 13-án, vasárnap a Chelsea otthonában lép pályára.

Kerkez Milos

A mindössze 19 éves Kerkez Milost a nyáron a Benfica és a Lazio is nagyon szerette volna szerződtetni, a nevető harmadik viszont a Bournemouth volt, amely közel 18 millió eurót fizetett érte az AZ Alkmaarnak. A balhátvéd az angol középcsapat első két felkészülési találkozóját kihagyta, a Southampton, az Atalanta és a Lorient ellen viszont már kezdett, utóbbi kettőn végig a pályán volt. A francia klub ellen rengeteg dicséretet kapott a szurkolóktól, élesben először augusztus 12-én, szombaton a West Ham Uniteddel szemben bizonyíthat, Szoboszlaihoz hasonlóan vélhetően kezdőként.

Szalai Attila

Szalai Attilát az elmúlt években számtalan klubbal szóba hozták, amióta 2021 telén a török Fenerbahcéhoz igazolt. Végül idén nyáron a Hoffenheim 12 millió euróért (4,6 milliárd forint) hozta el a Bundesligába. A kék mezes együttes hat nyári összecsapáson van túl, a 24 éves hátvéd az utolsó kettőn (Rangers, Fulham) játszott, előbbin csereként, utóbbin végig. Szalai tökéletesen beleillik a Pellegrino Matarazzo vezetőedző három belső védős taktikájába. Teljesítményére panasz eddig nem lehet, a vérszegény támadójáték viszont igencsak aggasztja a német szurkolókat. Az első igazi erőpróbájukon augusztus 14-én, hétfőn, a harmadosztályú Lübeck vár rájuk a Német Kupában.

Loic Nego

Loic Nego nyolc év után hagyta ott a Fehérvárt és szabadon igazolható futballistaként a francia élvonalbeli Le Havre-hoz írt alá. Az újonc második meccsén még a kispadon ült, a maradék négy összecsapáson viszont egyaránt a kezdőben bizonyíthatott. Egyelőre azonban sok oka nem lehet az örömre, a francia klub mind a négy találkozóját elveszítette, három alkalommal ráadásul a lőtt góllal is adós maradt, a bennmaradáson kívül egyelőre nem lehetnek meredekebb céljai az újoncnak. A Le Havre a Montpellier otthonában kezd augusztus 13-án, vasárnap délután.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás