Nagy a baj Szoboszlaiéknál, mi lesz így az angol bajnokságban?





Kezdőjátékosként a hajráig küzdött Szoboszlai Dominik, de új szerepkörében esélye sem volt villogni. A Bayern kitömte a Liverpoolt.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.08.02.
Módosítva: 2023.08.02.
Szoboszlai Dominik Bayern München liverpool

Másfél héttel a Chelsea elleni bajnoki rajt előtt a Liverpool kezdőcsapatában kapott szerepet (és a hajrá negyedórájáig pályán volt) Szoboszlai Dominik a Bayern München elleni szingapúri felkészülési meccsen (3-4). Más kérdés, hogy a 22 éves magyar támadó középpályásnak a Lipcsében megszokottnál sokkal több védekező feladatot adott Jürgen Klopp vezetőedző. A Liverpool ugyan nyáron alaposan megerősítette a középpályát, de a védelem nagyon nem akar összeállni. Három német csapattól – a Bayern, a másodosztályő Karlsruhe és Fürth ellen – összesen 10 gólt kaptak, ez vészjósló a bajnokság előtt. 

Szoboszlai villogás helyett brusztolt becsülettel
Szoboszlai villogás helyett brusztolt becsülettel     Fotó: AFP

Szoboszlai ezúttal keveset mutathatott kreativitásából és kapu előtti erősségeiből, annál többet kellett robotolnia és szabálytalankodnia. Csak egyszer jutott lövőhelyzetbe, akkor védett a müncheni kapus, Sven Ulreich. 

Légiósunk becsületére szóljon, tette a dolgát becsülettel. Ellentétben azokkal, akik a meze feliratáért feleltek: az első félidőt szégyenszemre elírt névvel játszotta végig. 

Szosbozlai – éktelenkedett a hátán.

 

„Ez meg milyen középpálya? Ezek a tulajdonosok tönkreteszik a Liverpoolt.”

„Szoboszlai nem csinált semmi mást, csak taktikai szabálytalanságokat. Mondjuk tavaly ez is nagyon hiányzott nálunk.”

„Ha itt van Szoboszlai, miért a szélső védők ívelgetik be a szabadrúgásokat?”

„Sem ő, sem Gakpo nem illik a játékrendszerbe”

– sorjáztak a közösségi oldalakon, internetes fórumokon a Liverpool-rajongók kritikái.

Egyelőre ez várható, miután az átalakulás jegyében a Liverpool féltucatnyi belső középpályástól szabadult meg, és – eddig – csak Szoboszlait és a világbajnok argentin Alexis Mac Allistert szerződtette. Nem véletlen, hogy Klopp a minap hangsúlyozta, figyelik a piacot, mert még muszáj tovább erősíteniük ezt a csapatrészt. Sajtóértesülések szerint első számú kiszemeltjük a 19 éves belga válogatott védekező középpályás, Roméo Lavia a Southamptontól. Az érkezéséig azonban bizonyosan hasonló szenvedés vár a magyar játékosra.

Szoboszlai „futva ért földet”

Ezt támasztja alá a Mandínernek nyilatkozó Keir Radnedge véleménye is. Az egyik legelismertebb angol futballszakíró elemzése szerint „Szoboszlai sokkal hamarabb lesz sokkal fontosabb játékosa a Liverpoolnak, mint amire Jürgen Klopp menedzser számított volna az átigazoláskor”.

Áthúzta a terveket Jordan Henderson és Fabinho távozása Szaúd-Arábiába. Így Szoboszlainak nem lesz annyi ideje alkalmazkodni az új csapatához és a Premier League-hez, hanem rögtön mély vízbe dobják, ráadásul számára szokatlan szerepkörben. 

„Hirtelen újra kellett osztani a lapokat. Most Szoboszlainak, kimagasló tehetsége mellett sem marad ideje alkalmazkodni. Nem lesz beszoktatási idő. A Liverpoolnak szüksége van rá, ahogy nálunk mondani szokás: »Szoboszlai most futva ért földet«” – vélekedett a World Soccer és a Kicker magazinok szerzője.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás