RETRO RÁDIÓ

Kitálalt a legenda, túl sokat vártunk a magyar lányoktól

Óriási esélyt szalasztott el a magyar válogatott a vb-n.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.06.
Módosítva: 2023.12.06.
női kézilabda vb laurencz lászló Hajdu János Gyurka János vereség

A fájó, Montenegró elleni vereség után a csoportból Magyarország válogatottja a második helyen került a középdöntőbe a női kézilabda-világbajnokságon. Így csak két pontot viszünk magunkkal, pedig a néggyel már nagy esélyt lett volna a negyeddöntőre, ezzel együtt az olimpiai selejtezőre is. Csüggedni nem szabad, de jóval nehezebb helyzetbe kerültünk.

Fotó: Kovács Anikó

Ismert magyar szaktekintélyek nyilatkoztak a Metropolnak a folytatásról és a további kilátásokról.

Laurencz László a múltban szövetségi kapitányként dirigált női válogatottunknak, világbajnoki ezüstöt és olimpiai bronzérmet nyert a gárdával a 90-es években. A szakember kiemelte: hatvan éve van a sportágban, a mieinkhez hasonlatos rövidzárlat más válogatottakat is jellemzett, ami persze nem mentség. 

Túlzónak tartottam azt az előzetes célkitűzést, hogy nyolc közé kerülhet a válogatottunk

– jegyezte meg Laurencz. – Montenegró 16 védést produkáló kapusával és beállójával vert meg bennünket, ráadásul mentálisan is fölénk nőtt. Az első félidő negatív spiráljából kiverekedte magát, majd szünet után végleg gödörbe taszított bennünket. Az alapvető gond az, hogy védelmi falunk tagjai fizikálisan képtelenek nagy feladatot megoldani, tudniillik „túl karcsúak.” 

Hajdu János, aki a 2008-as pekingi olimpián a negyedik helyig vezette Görbicz Anitát és társait, értékelésében aláhúzta: ezt a meccset eltapsoltuk.

– Az első félidőben Bíró Blanka kapusunk vette hátára az együttest, de fordulást követően gyenge védekezésünk következtében a testbeszéde elárulta, hogy tehetetlenné vált – így Hajdu mester. – Illett volna behozni a helyére Szemerey Zsófit, de nem tették.

Eközben a montenegrói kapus, Marta Batinovics őrületbe kergette csapatunkat, mely önbizalmát vesztette.

A középdöntőben a svédek és horvátok biztosan ellenfeleink lesznek. Előbbiek ellen rózsaszínű álmunk ne legyen, mert nálunk erősebb együttes. A horvátokkal szemben látok esélyt, míg a harmadik rivális tippelhetően a verhető Szenegál lesz, melyet tilos félvállról kezelni.

A magyar vb-keretben három mosonmagyaróvári játékos (Szemerey, Albek Anna, Pásztor Noémi) szerepel, de a honi NB I-ben remeklő vidéki együttes trénere, Gyurka János szerint őket csak részfeladatok megoldására használják ezen a tornán.

Érthető a csalódásunk

– fogalmazott Gyurka. – De korai a kétségbeesés. Játékosainkat ismerve ebből a fiaskóból tanultak. Tippem szerint a meglévő kettőhöz négy pontot szereznek, ami lehetővé teheti a jövő tavaszi olimpiai kvalifikáló tornára való kijutást.

 

Ezeket olvastad már?
Van rajta bugyi? Túl rövid volt a szoknyája a bevállalós bombázónak

Van rajta bugyi? Túl rövid volt a szoknyája a bevállalós bombázónak

Ez fájhatott, borzasztóan elrontotta a születésnapot a Fradi

Ez fájhatott, borzasztóan elrontotta a születésnapot a Fradi

"Vérzik a szívem" - Szoboszlai bejelentette a szomorú hírt

"Vérzik a szívem" - Szoboszlai bejelentette a szomorú hírt

Dárdai eljátszotta az utolsó esélyét; honfitársunk ellen ezrével tüntettek a német ultrák

Dárdai eljátszotta az utolsó esélyét; honfitársunk ellen ezrével tüntettek a német ultrák

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás