Böde Dani nem utazhat a vb-re, itthonról szurkol a feleségének





Izgalmas napok elé néz Böde Dániel, a Paks exválogatott futballistája, akinek felesége, Bíró Blanka csütörtöktől a világbajnokságon szerepel a női kézilabda-válogatottal.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.29.
női kézilabda vb böde dániel Bíró Blanka

A korábbi 25-szörös válogatott futballista, a paksi támadó Böde Dániel nem utazhat ki drukkolni a dán–svéd–norvég közös rendezésű világversenyre, hiszen a klubjával a labdarúgó NB I-ben van jelenése. 

Bíró Blanka
Bíró Blanka Fotó: Dömötör Csaba

Dani édesapja, Böde István viszont elárulta a Metropolnak, hogy a tévé előtt szurkolnak majd kézilabdázó lányaink sikeréért. Reméli, a Paraguay elleni csütörtöki, Helsingborgban rendezendő (20.30 óra, TV: M4 Sport) nyitó csoportmeccsünk győzelemmel zárul.

Dani felesége, a Fradi kapuját őrző Bíró Blanka miatt is követem a kézilabdát

– nyilatkozta Böde papa. – Igaz, eddig még nem vendégeskedtem a zöld-fehérek népligeti kézilabdacsarnokában, de hamarosan pótolom, mert szeretném élőben is látni a menyemet védeni. 

István úgy vélte, cseppnyi túlzás sincs abban, hogy Blanka mostanában pazar formában véd. Ez azt is jelenti, hogy tökéletesen felépült a térdszalagszakadásából, amivel tavaly februárban műtötték.

Blanka és Dani fiam nagyjából 300 méterre lakik tőlünk Madocsán. Amikor éppen itthon vannak, akkor sokat beszélgetünk a Fradiról, a kézilabdáról, és természetesen a paksi labdarúgásról is.

Ami a skandináviai női kézilabda-vb feladatait illeti, István megjegyezte, két verhető csapat szerepel a magyar válogatott csoportjában. 

– Paraguay és Kamerun könnyen verhetőnek tűnik, így Montenegróval küzdhetünk a csoportelsőségért. Blanka sokat mesél arról, hogy a legjobb nyolc közé kerülés a céljuk, mert azzal közelebb kerülhetnek a jövő évi párizsi olimpiához – tette hozzá Böde István.

 

Sokra hivatott unokák

Ami pedig a nemrég négy centis combizomszakadásából felépült Böde Dániel első házasságából született két fiát illeti: a 11 éves Dani a Paks korosztályos együttesében kergeti a labdát, a nála három esztendővel fiatalabb Gergő a madocsai Bozsik-program nebulója, de hamarosan ő is paksi színekbe öltözik.

 

A magyar válogatott csoportmeccsei a női vb-n:

csütörtök, 20.30 óra: Paraguay

szombat, 20.30: Kamerun

hétfő, 20.30: Montenegró





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás