„Megtisztelő, hogy rám gondolt” – az NB I-ben folytatja a legnagyobb király





Ismét egymásra talált a két egykori válogatott futballista. Márton Gábor és Pisont István éveken keresztül egy csapatban futballoztak, most pedig a Zalaegerszeg labdarúgó-csapatának szakmai stábjában dolgozhatnak.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.23.
Pisont István ZTE Márton Gábor

November 13-án Márton Gábort nevezték ki a ZTE NB I-es futballcsapatának vezetőedzőjének, ő pedig Pisont Istvánt kérte fel segítőnek. Mindketten másfél éves szerződést kötöttek Zalaegerszegen. Az izraeli légiós élet is összeköti őket, hiszen a Hapoel Tel-Avivban együtt játszottak, sőt, a zalai sportigazgató, Sallói István és Pisont a Beitar Jerusalemben szerepeltek.

Pisont István
Pisont István Fotó: Koncz Márton

– Megtisztelő, hogy Márton Gábor gondolt rám – mondta a Metropolnak Pisont, akit a Honvéd-szurkolók korábban a „legnagyobb király” becenévvel illettek Kispesten. – Az első közös zalaegerszegi edzés után úgy véltem, technikás játékosaink vannak, biztos vagyok abban, hogy erre lehet építeni.

Pisont tudja, az egymással szakmailag és emberileg is kiváló kapcsolatban lévő trénerkettős feladata az lesz, hogy elkerüljék a kiesést a zalai együttessel.

Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan a feladat, elvégre az élmezőnyben és az alsóházban is óriási a tumultus. Fordulóról fordulóra változik a helyzet, tehát minden megszerezhető ZTE-pontnak óriási a jelentősége.

Pisont a játékosok egyéni képzésével is foglalkozik. Bevallottan az a célja, hogy ne csak a pályán, de azon kívül is közösségét alkossanak.

– Számos egyéni beszélgetést tervezek. A mostani ZTE jobb, mint amit a tabella mutat. Előny, hogy Márton Gabi dolgozott már Zalaegerszegen, ezért tökéletesen képben van az itteni helyzettel. Szakmai felkészültsége pedig garancia arra, hogy mihamarabb elkerüljünk a kiesési zónából – búcsúzott Pisont István.

A ZTE 13 forduló után a tizedik helyen áll, egy ponttal előzi meg a kieső pozícióban szerénykedő Mezőkövesdet. A zalai együttes nincs jó formában az utóbbi négy mérkőzésén csak egyszer győzött, háromszor kikapott. A Márton Gábor, Pisont István duó szombaton 17 órakor odahaza az ötödik helyezett Debrecen ellen mutatkozik be a kispadon tétmeccsen. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás