Böde Dani bátyja szobrot kapott, már 709 gólnál jár





Még szobor is készült ifjabb Böde Istvánról, a Madocsa jeles gólgyárosáról, aki jelenleg 709 találatnál jár. A nyolcszázas határ átlépésére ugyan nem lát sok reményt, de megcélozza.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.13.
Módosítva: 2023.12.13.
labdarúgás böde dániel Madocsa gólkirály

A megyei III. osztályú futballbajnokságban szereplő 41 éves madocsai támadó, ifjabb Böde István az Őcsény ellen szerezte azt a hat gólját, amely „átsegítette” egy különleges határon: tétmeccsen immár 709 találatot számlál.

Böde István, Böde Bettina
Böde István és Böde Bettina

– Ha Dani öcsémnek ideje engedi, akkor edzőként besegít Madocsán, büszkén vette tudomásul, hogy ennyi gólt szereztem – fogalmazott Böde István, a paksi NB I-es futballista, Böde Dániel bátyja.

Olyan is előfordult, hogy Böde István 11 gólt szerzett egy meccsen, akkor a Nagydorognak összesen 17-et vágtak. A Tolna vármegyei pontvadászatban brillírozó gólkirály korábban Kajdacson, majd Dunaföldváron is játszott, Madocsán pedig 1999 óta riogatja a kapusokat.

– Dani támadó futballra állította át együttesünket, olykor három csatárral rohamozunk, és persze nem állunk hadilábon a helyzetek értékesítésével.

A Paksi Atomerőműben hőkezelőként dolgozó ifjabb Böde István naponta 15 perces autózással éri el munkahelyét.

– Nálunk futballozik Éger László, a korábbi dunaújvárosi és paksi védőjátékos, aki 45 évesen is kifogástalanul látja el feladatait - mondta Böde Pista, akinek remekléséről egy dombóvári művész, Karászi Imre bronzszoborral emlékezett meg. Műve talapzatán olvasható a bűvös 666-os szám, amit Pista azért kapott meg, mert éppen a 666. gólját vágta be.

– Hogy meddig folytatom? – kérdezett vissza. – Ez még kérdéses, mert ha Dani öcsém továbbra is Pakson marad, akkor azt mindenképpen kivárom, mire Madocsára igazol. Az a vágyam, hogy a társaságában gyártsam tovább a gólokat madocsai színekben... A nyolcszázadik még messze van, de nem adom fel.

A jobbára negyvenes madocsai futballistákat a helyi drukkerek rendre vacsorával várják a vasárnapi bajnokijuk után.

– Ami engem illet, mindenevő vagyok, csak lehetőleg hús legyen. Amennyiben Dani is velünk tart, ő se válogat, de a pacalt nem szereti.

Pista figyelemmel kísérte a skandináviai női kézilabda világbajnokságot, tudniillik öccse felesége, a Fradiban védő válogatott kapus, Bíró Blankáért is nagyon szurkolt.

– Szerencsére a horvátok szenzációs legyőzésével lehetőség nyílott a tavaszi olimpiai selejtezőn az indulásra – búcsúzott Böde István.





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás