Hadat üzent a Fradinak a Vidi legendája





A kezdeti sokk után a Fehérvár már az ötödik helyen áll a bajnokságban. Szabó József szerint elérhető a dobogó.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2023.11.07.
Módosítva: 2023.11.07.
Fehérvár legenda csatár győzelem

Az első fordulók után még a kieséstől rettegett a Fehérvár focicsapata a labdarúgó NB I-ben. Az utóbbi időkben azonban magára talált a Vidi, melynek otthonát utoljára a Ferencváros vette be még augusztus elején. Azóta öt hazai meccsen négy győzelem és egy döntetlen a mérleg.

Az 1985-ben UEFA-kupa döntős Videoton legendás csatára, Szabó József szerint lassan félhetnek az ellenfelek a Sóstói Stadionban.

Meglehet  hogy stadionunk valóban oroszlánbarlanggá változhat, mert a sok bukdácsolás után végre kiegyenesedett a csapatunk. Az illetékesek rendet tettek a fejekben, és a játékoskeret frissítése révén kezd összeérni az együttes

– mondta a Metropolnak minden idők második legeredményesebb fehérvári gólszerzője, aki egyben a  Vidi Futballmúzeum igazgatója.

Fotó: Dömötör Csaba

A csapat szombaton az Újpestet győzte le hátrányból fordítva 2-1-re.

Az újpestiek elleni első negyedórát sürgősen feledjük el, utána viszont tempót váltott, a hajrában olykor nyomasztó fölényt harcolt ki a csapat, majd az utolsó 10 percben két gólt lőve megszerezte a győzelmet egy jó Újpesttel szemben. Tette mindezt úgy, hogy Kenan Kodro két tökéletes ziccert is elpuskázott.

– Remélem, nem kiabálom el, de a fegyelmezett edzésmunkán alapuló produktum felfelé vezető útra repít bennünket, akarat dolgában pedig egyre pozitívabb a változás.

Az Újpest-meccsen ellen a 86. percben a 24 éves francia Mamoudou Karamko küldött a léc alá egy három pontot érő lövést. De vajon mi lehet a jövője a francia mellett a német, osztrák és dán bajnokságot is megjárt támadónak, aki a Köbenhavnnal kétszeres dán bajnoki aranyérmes?

– Bár még csak szokja az itteni körülményeket, ezért Bartosz Grzelak edző is jobbára csereként számol vele. A támadó fizikális mutatói nagyszerűek, úgy tippelem, Kodróval a közeli jövőben ideális támadó párost alkothat.

Karamko személyében remek csatárt talált a klub Fotó: Dömötör Csaba

Szabó szerint a Genk elleni csütörtöki Európa Konferencia Liga-meccs után fáradtabb lehet az FTC, így őket is elkaphatják november 12-én a Groupama Arénában.

A jelszó: irány a dobogó! Revánsot vehetünk a Fradin az odahaza augusztus ötödikén elszenvedett 3-5-ös fiaskóért. Fontos, hogy idegenbeli mérlegen is javítson a csapat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás