Sírás kerülgette a Fradi új hősét – Videó!





Apja után immár ifjabb Lisztes Krisztián nevét zengték a Fradi-szurkolók. Két góllal tette le a névjegyét a 17 éves tehetség az NB I-ben. Rajta kívül is több „apja fia” szerepel a honi élvonalban.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.03.
Fradi sztanyiszlav csercseszov Lisztes Krisztián

Harminc évvel édesapja 1993-as bemutatkozása után ifjabb Lisztes Krisztián is 17 évesen robbant be a Ferencváros élvonalbeli futballcsapatába. A MOL Fehérvár elleni hazai NB I-es meccs (2-2) második félidejére becserélt támadó középpályás szerezte a bajnoki címvédő, éllovas zöld-fehérek mindkét gólját. 

A 17 éves Lisztes Krisztián (balra) szerezte a Fradi mindkét gólját a Vidi ellen
A 17 éves Lisztes Krisztián (balra) szerezte a Fradi mindkét gólját a Vidi ellen Fotó: MTI

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Vidi elleni döntetlen után elárulta, a Fradi öltözőjében nem csak gratulált ifjú felfedezettjének.

– Elmondtam neki, hogy ettől még maradjon két lábbal a földön és nehogy elszálljon – idézte a rutinos szakvezetőt a Nemzeti Sport.

Maga a főszereplő a klub hivatalos honlapján nyilatkozott arról, mennyire meghatották a vasárnap délután a Groupama Arénában történtek:

– Az örömöm nyilván akkor lett volna felhőtlen, ha be tudjuk húzni a meccset, de így is nagyon boldog vagyok. Nagy pillanatok voltak.

Majdnem elsírtam magam a pályán, annyira elérzékenyültem

– mondta ifjabb Lisztes Krisztián.

Az ifiválogatott tehetség előtt 11,5 évvel, 2011 októberében az Újpest 3-0-s legyőzése során ünnepelhette a Fradi-tábor az édesapja, Lisztes Krisztián utolsó gólját. A büszke édesapa – aki anno 1993-tól 1996-ig, aztán 2008-ban, majd a 2011–12-es szezonban szolgálta nevelőegyesületét, és két-két bajnoki és Magyar Kupa-arany mellett a BL-csoportkörben is szerepelt Fradi-mezben – elmondta:

– Krisztián még mindig a történtek hatása alatt van. A föld fölött jár a boldogságtól, de nagyon jól tudja, hogy két lábbal a földön kell maradnia – mondta fiáról az idősebb Lisztes Krisztián.

Volt kitől tanulniuk

Az NB I 25. fordulójának másik kiemelkedő teljesítménye az újpesti Csoboth Keviné volt, aki triplázott a ZTE 3-2-es legyőzése során. A márciusban a magyar válogatottba is bekerült támadó édesapja az a Csoboth Róbert, aki tagja volt Bicskei Bertalan 1984-es ifjúsági Európa-bajnok csapatának, az élvonalban pedig a Pécs és a Haladás színeiben is szerepelt. 

Rajtuk kívül is több NB I-es focista támaszkodhat édesapja élvonalbeli tapasztalataira. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

– Cipf Dominik (22 éves, Vasas): apja Cipf Zoltán (exklubjai: Honvéd, Tiszakécske);
– Csóka Dániel (22 éves, ZTE): apja Csóka Zsolt (exklubjai: Fehérvár, ZTE, Siófok);
– Dárdai Palkó (23 éves, Fehérvár): apja Dárdai Pál (61-szeres válogatott, exklubjai: Pécs, BVSC, Hertha);
– Klausz Milán (18 éves, ZTE): apja Klausz László (27-szeres válogatott, exklubjai: Tatabánya, Győr, Admira Wacker, Salzburg, Sochaux, Mannheim, Bregenz);
– Pető Milán (18 éves, Fehérvár):  apja Pető Tamás (14-szeres válogatott, exklubjai: Veszprém, Győr, Fehérvár, Újpest, Vasas, Breda, Pápa);
– Szélpál Norbert (27 éves, Paks): apja Szélpál László (ifjúsági Európa-bajnok, exklubjai: SZEOL, Újpest, Szeged SC).
(A válogatott légiósai közül Szalai Attila apja, idősb Szalai Attila az MTK, a Vác, a Csepel és a Videoton profija volt, Szoboszlai Dominik apja, Szoboszlai Zsolt pedig Tatabányán játszott.)

 





 





Ezeket olvastad már?
Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Komoly pénzt kaphatnak, Gulácsi Pétert még a nyáron eladhatják

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás