Kiesik a Vidi? A fehérvári legenda elmondta, kik a felelősek a kudarcért





Érik a 2023-as magyar futballszezon legnagyobb meglepetése: a Mol Fehérvár FC kieső helyen áll az NB I-ben, és az előtte álló csapatok eredményein is múlik a sorsa.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.05.15.
fehérvár nb 1 kiesés kudarc

Az utóbbi hét meccsén nyeretlen maradt, és két fordulóval a vége előtt kieső helyen áll a Fehérvár az NB I-ben. A piros-kék alakulat mélyrepülése óriási meglepetés, hiszen a Transfermarkt becslése alapján – a Ferencváros mögött – a második legértékesebb játékoskeretet vonultatja fel a magyar élvonalban. Burcsa Győző, a Vidi egykori legendás játékosa, edzője és sportigazgatója lapunknak elmondta, szerinte nem csak a futballisták és az edzők felelősek a kudarcért:

Burcsa Győző
Burcsa Győző Fotó: Szabó Miklós

Nem vagyok edző, sem szakvezető. Eltávolodtam a klubtól. Volt játékosként viszont képtelen vagyok megérteni – és megítélni sem tudom – mi történhetett velük. Rengeteg jó futballista van a keretben, anyagilag sem áll rosszul a klub, igaz, szépen fogyasztják az edzőket, de nem hiszem, hogy csak a trénerek és a játékosok tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe került a csapat.

Az 1986-os világbajnokságon játékosként szereplő Burcsa szerint kívülről senki sem láthatja a belső ügyeket, nem érzékelheti a gondokat, csak a játék és a gyenge teljesítmény látható. 

Azt vettem észre, hogy az újonnan érkező játékosok az elején baromi jól játszanak, csúsznak-másznak, kaparnak, hajtanak, aztán egyszer csak eltűnnek a szürkeségben. Vajon ennek mi lehet az oka? Még senki sem válaszolta meg ezt a kérdést.

Az egykor méltán ünnepelt, 69 éves Burcsa hozzátette, eltávolodott a focitól, de azért figyelemmel kíséri egykori csapatának küzdelmét.

Tudom, nehéz a helyzetük, de nem reménytelen – jelentette ki Burcsa. – Szerintem az NB I-ben maradnak, ugyanis a kiesés ellen harcoló együttesek közül a Vidinek a legkönnyebb a sorolása. Egy olyan ZTE-vel találkoznak, amelynek már biztos a helye az első osztályban, az utolsó meccs pedig a már kiesett Vasas ellen lesz. Két győzelem, hat pont és egy adag szerencse kell, és akkor lesz jövőre is NB I-es futballcsapat Székesfehérváron. 

A fehérvári csapat a 11. helyen áll, két pont a hátránya a Honvéddal szemben, amely a bennmaradást jelentő, 10. pozíciót foglalja el. 









Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás