"Könnyeztünk mind a ketten" - Szoboszlairól beszélt a magyar legenda





Mezey György, egykori szövetségi kapitány bevallotta, sírva fakadt Szoboszlai Dominik második gólja után vasárnap Montenegró ellen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.21.
Mezey György Szoboszlai magyar válogatott Marco Rossi

A magyar válogatott legutóbb Mezey György vezetésével szerepelt világbajnokságon. A 82 éves szakember szövetségi kapitányként irányította a nemzeti csapatot az 1986-os mexikói vb-n. A legendás szakember a mostani Európa-bajnoki selejtezők kapcsán a Magyar Nemzetnek elmondta, az első mondat a gratulációé, ami nagyon sokakat illet: a játékosokat, a szakmai stáb tagjait és magát a szövetséget, amely nyugodt hátteret ad a munkának.

Marco Rossi és Szoboszlai Dominik a válogatott meccsén
Marco Rossi és Szoboszlai Dominik kulcsfigurák a válogatott sikereiben Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

"Emellett pedig látni kell, és meggyőződésem, hogy Marco Rossi is látja, hogy az Európa-bajnokságra kicsit át kell alakítani a keretet és a csapatot. Néhány játékos cseréje indokolt lenne, de konkrét tippeket nem szeretnék adni, hiszen minden edzőnek megvan a maga elképzelése, és azt tiszteletben kell tartani. Ugyanakkor arra nem lehet építeni majd Németországban, hogy Szoboszlai mindig megrázza magát, ennél többre lesz szükség a jó szerepléshez. Amikor mi kijutottunk a világbajnokságra, azt hittem, ott a vége, de hamar kiderült, az csak a kezdete volt egy hatalmas munkának. Nagyon fontos, hogy a válogatott felkészülése jól előkészített legyen, ezért pedig sokat kell dolgozni. Olvastam véleményeket, amelyek szerint a magyar válogatott sokra hivatott, és ezt csak tökéletes előkészítő munka árán lehet bebizonyítani. Persze nem féltem Marco Rossit és a munkatársait, eddig mindig remekül kezelték az ilyen kérdéseket." - vélekedik Mezey.

A szakember hozzátette, Szoboszlai Dominik technikai megoldásai Puskásékat idézik, és elismerte, sírva a fakadt, amikor a Liverpool sztárja a második gólját szerezte a montenegróiak ellen.

Ki merem mondani, Európában egy válogatottnak sincsen Szoboszlai kaliberű futballistája. Nehéz összehasonlítani mondjuk Erling Haalanddal, aki mindent lendületből csinál vagy Kylian Mbappéval, aki a szélvészszerű gyorsaságára alapozza a játékát, Szoboszlai más alkat, más típus, jóval komplexebb labdarúgó. A második góljára fergeteges hangulat érkezett válaszként, és amikor a hálóban kötött ki a labda, bevallom, sírva fakadtam. Meghatott, hogy ilyet láthatok magyar futballistától. A barátommal együtt álltunk a stadionban, és könnyeztünk mind a ketten.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás