„Gyomrost” kapott a Fraditól, összetört a sikeredző





Máté Csabának a remek eredményei ellenére sem volt maradása a Ferencváros élén, szeptemberben Dejan Sztankovics váltotta a kispadon. Az 54 éves szakember padlóra került, most azonban keresi a következő kihívását.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.07.
Módosítva: 2023.11.07.
Máté Csaba menesztés Fradi Ferencváros

Máté Csaba 2012 óta dolgozott a Ferencváros vezetőedzői stábjában, idén júliusban pedig megkapta a nagy lehetőséget és átvette a csapat irányítását, miután a KI Klaksvík elleni Bajnokok Ligája selejtezős kiesés Sztanyiszlav Csercseszov állásába került. Tíz tétmérkőzésen kilenc győzelmet és egy vereséget szerzett, így sem volt maradása, a klub elküldte és Dejan Sztankovicsot nevezte ki a helyére. Az 54 éves szakember bevallotta, megviselték az elmúlt hetek.

Máté Csaba közel hibátlan teljesítmény után sem maradhatott a Fradinál Fotó: Origo

Az első pillanatban, miután váratlanul ért, egy gyomrosnak éreztem, nagy csapásként éltem meg

 – nyilatkozta kendőzetlen őszinteséggel az M4 Sportnak Máté Csaba. „De amikor az ember padlóra kerül, fel kell állni, menni kell tovább és erőt meríteni abból, ami van. Ebben nagy segítséget nyújtott a környezetem, igyekeztem túltenni magam ezen, és így pozitív időszaknak élem meg azt a tízmeccses periódust.”

Mátéval három Konferencialiga-párharcot is megnyert a magyar rekordbajnokkal, ez idő alatt a csapat 20 találatot szerzett és mindössze hármat kapott. 

„Élet-halál kérdés volt, hogy bejussunk a Konferencialigába, azokon a mérkőzéseken nem lehetett hibázni. Ezzel sikerült megbirkózni, helytállni, ami önbizalmat ad a folytatásra. A siker mindig relatív, egy Ferencvárosnál más, mint a többi csapatnál.”

Az interjúban erős kijelentés volt az is, amikor Máté elárulta, hogy a menesztése óta nem járt a Fradi stadionjában.

Azóta nem jártam bajnokin a Groupamában, úgy érzem, hogy talán ennek még nem jött el az ideje. A Fradit a tévében követem, a többieket igyekszem a helyszínen. Természetesen nem munkakeresés céljából, hiszen külföldi mérkőzést is elmentem megnézni, csak szeretnék képben maradni.

Végezetül pedig szót ejtett a jövőről is. Az 54 éves szakember most már érzi magában az erőt, hogy újra munkába álljon, szerencséjére pedig több ajánlat közül tud válogatni.

Voltak olyan megkeresések, amire én is azt mondtam, hogy érdekes lehet. Úgy érzem, most már készen állok arra, hogy odaálljak egy csapat élére.

Mátéval kapcsolatban eddig a Fehérvár és a Budapest Honvéd érdeklődéséről lehetett hallani.
 





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás