„Két kislányom tökéletesen felfrissít” – élete formájában véd a magyar csodakapus

Két oka van Szappanos Péter kapus boldogságának. Egyrészt klubcsapata, a Paks szárnyal a labdarúgó NB I-ben, másrészt a magyar válogatott tagjaként kijutott a 2024-es németországi Eb-re.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.28.
Labdarúgás OTP Bank Liga Szappanos Péter paks

Bár a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott, mindenképpen szenzáció, hogy 14 forduló után a Paks két pont előnnyel vezeti a labdarúgó NB I tabelláját (1. Paks 28 pont, 2. FTC 26, 3. Puskás Akadémia 24.). A vidékiek kapuvédője, Szappanos Péter elismerte, élete legjobb formájának örvend, és nagyon hálás a klubedzőjének, Bognár Györgynek.

Szappanos Péter
Szappanos Péter remekel a paksi kapuban – Fotó: Kovács Péter

Gyurival nagyon régóta ismerjük egymást, hosszú évekkel ezelőtt már Bajára is hívott futballozni

– emlékezett a 33 éves játékos, aki nyáron a Paksnak mondott igent. – Nem vitás, az NB I-es trénerek sorában szakmailag Bognár György az egyik legképzettebb.

A 33 éves kapus úgy véli, habár vezetik a tabellát, korai a bajnoki címet emlegetni.

– A magyar bajnokság őszi szakasza azért emlékezetes számomra, mert csak a Fraditól és a Debrecentől kaptunk ki. Amikor a paksi együtteshez írtam alá, egy tömör, kiváló, összetartó kollektíva fogadott. Azóta az új fiúk is villámgyorsan beilleszkedtek. Varga Barnabás távozása után elöl Hahn János és Könyves Norbert felnőtt a feladathoz, Böde Dániel még mindig maga a veszély, ráadásul a középpályás sorból például Windecker József is gólerős futballista. Azt nem tudom, hogy mindez bajnoki címhez vezet-e, mert 3-4 forduló alatt hatalmasat fordulhat a világ.

Szappanos azt is elárulta, hogy az olasz válogatott Gianluigi Donnarumma produkcióit igyekszik követni, és leginkább akkor töltődik fel, amikor a két kislányával játszhat. 

A nagyobbik, a négyéves lányom ismerkedik balettel, és lovagol is. Mentálisan akkor pihenek, amikor velük lehetek

– fedte fel a családi titkot a kapus, aki valamennyi tétmeccse után elviszi sétálni Ibra nevű kutyáját. A négylábút természetesen a svéd Zlatan Ibrahimovic miatt nevezte el Ibrának, akinek nagyon kedvelte a játékát. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás