Gulácsi többé nem védhet? Eldőlhet a sorsa





Már-már reménytelennek tűnt Gulácsi Péter helyzete az RB Leipzignél, de most adódhat egy nagy esély a bizonyításra. Amire senki sem számított: a Bajnokok Ligájában tér vissza?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.
Gulácsi Péter Bajnokok Ligája RB Leipzig magyar válogatott

Szeptemberi visszatérése óta csak két Német Kupa-meccsen védett Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatában, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a felépülésétől rendre behívja ugyan a magyar válogatott keretbe, de a novemberi Eb-selejtezőkön például a kispadra sem ülhetett le. A 33 éves kapus a tavaly őszi keresztszalag-szakadásáig 7,5 éven át volt biztos kezdőkapusa és már a csapatkapitánya is a német élklubnak, de a majd’ egy évig tartó lábadozása alatt nagyon nehéz helyzetbe került. Most viszont egyszeriben felcsillant előtte a remény.

Gulácsi közel egy éve sérült meg, most került célegyenesbe: szerdán visszatérhet tétmeccsen
Gulácsi Péter rövidesen BL-meccsen térhet vissza a lipcsei kapuba? Fotó: Twitter/rbleipzig

Gulácsi korábbi helyettese, Janis Blaswich olyan jól kihasználta a kínálkozó alkalmat, hogy Julian Nagelsmann novemberben már a német válogatottba is behívta újoncként a 32 éves kapust. A lipcseiek magyar klublegendájának a Bundesliga-meccseken egyelőre semmi esélye kiszorítania Blaswichot, a Német Kupából pedig kiesett a csapata, így azok a bevetések ugrottak számára. A német sportsajtóban már arról cikkeztek, hogy hiába szól 2025-ig a szerződése (ráadásul egy újabb év hosszabbítási lehetőséggel), többé talán már nem is védheti a 2015 óta szolgált RB Leipzig kapuját

Hacsak nem a közelgő Bajnokok Ligája-csoportmeccsek egyikén!

Marco Rose vezetőedző csapata ugyanis már az utolsó két forduló előtt bebiztosította a helyét a tavaszi nyolcaddöntőkben. A négy meccsen 9 pontot gyűjtött németek legközelebb jövő kedden a hibátlanul csoportelső (12 pontos), címvédő Manchester City vendégei lesznek. Az Etihad Stadionban még aligha kap szerepet Gulácsi, de ha – papírforma szerint – ott nem nyernek, akkor a Bild szerint az utolsó meccsen, a Young Boys ellen bevethetik a korábban a Bundesliga legjobb kapusai közé sorolt magyar légióst. Ez azt jelenti, hogy Manchesterben dőlhet el a sorsa.

Hogy aztán a téli szünetben távozik-e, hogy másutt több játéklehetőséghez jusson, és maradjon esélye az Európa-bajnoki szereplésre, egyelőre végképp a jövő zenéje.





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás