RETRO RÁDIÓ

„Aranyérmet nyerhet az olimpián” – nagy eredményt tippel a magyar szövetségi kapitány

Több jelentkező közül pályázaton nyerte el a vitorlások szövetségi kapitányi tisztét minden idők hazai legjobbja, Berecz Zsombor, aki a legutóbbi olimpián ezüstérmes volt Tokióban. Boldogsága határtalan, miután az ILCA-hajóosztályban Érdi Mária vb-címet szerzett.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
2023.09.19. 12:30
olimpia érdi mária Berecz Zsombor

Augusztusban nem akármilyen élményben volt része friss elnökként Berecz Zsombornak is, hiszen a régi Laser-hajóosztályban, a mostani ILCA-ban Érdi Mária vb-címet szerzett Hágában.  A 25 éves, Mári becenévre hallgató hölgy a magyar vitorlássport első női világbajnoka, és ha minden a helyén lesz jövőre az olimpián, akár ötkarikás dobogós helyezést is szerezhet.

Érdi Mária
Érdi Mária Fotó: Tumbász Hédi

 

– Érdi végleg beérett – nyilatkozta a Metropolnak Berecz elnök, aki a dél-afrikai szakember, Ian Ainslie társaságában kapitánykodik. – Szakmai felkészültsége mellett a mentális ereje is egyre többet ígér. Hágában mindvégig vezette az ILCA-mezőnyt, olimpiai kvalifikációja már az utolsó napi, úgymond éremcsata előtt zsebben volt, de akkor a harmadik helyen állva elhatározta, ő bizony aranyérmet hoz haza a holland vízről. Megtette.

Diadala után edzőtáborok sokasága vár Érdi Máriára az olimpiáig, melynek színhelye Marseille. Most éppen egy hónapig Ausztráliában készül. Berecz is járt versenyző korában Marseille-ben, ezért jól ismeri az uralkodó szél- és időjárási viszonyokat, amint Mári is tisztában van azzal, mi fogadja majd a francia városban.

– Ha a csillagok állása is lehetővé teszi, akár az élen is végezhet az olimpián – tippelt Berecz, aki arra is reagált, hogy a hírek szerint Érdi Mária eléggé izgulos típus. – Nincs abban semmi új, ha egy vitorlás versenyző idegei esetleg „rakoncátlankodnak”, ez sokakkal megesik, de Márit a pozitív feszültség segíti a hajóban. Nekem hosszú volt az utam világ- és két Európa-bajnoki címemig, majd a 2021-es tokiói olimpiai ezüstérmemig. Ainslie-vel együtt rengeteget beszélgetünk Márival arról, hogy elhiggye: mivel 2023-ban ő volt a világ legjobbja, ez adjon kellő erőt, önbizalmat a további pályafutásához, ahhoz, hogy az olimpián is kihozza magából valós tudását.

 

Ezeket olvastad már?
Szoboszlaiék meccse után rasszista botrány tört ki

Szoboszlaiék meccse után rasszista botrány tört ki

Ronaldo is csak irigykedik: A Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

Ronaldo is csak irigykedik: A Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

Marco Rossi azt üzente, Szoboszlainak még sokat kell fejlődnie

Marco Rossi azt üzente, Szoboszlainak még sokat kell fejlődnie

Eddig tartott a boldogság, már nem örülnek Lionel Messinek Miamiban

Eddig tartott a boldogság, már nem örülnek Lionel Messinek Miamiban

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás