Nagy a baj a Fradinál, ők lehetnek az új főszereplők

Nagyon rossz hírt kapott a Ferencváros, a legjobb formában lévő játékosuk, Adama Traoré nyolc hétre megsérült. A 28 éves futballista pótlására több alternatívája lesz az új vezetőedzőnek, Dejan Sztankovicsnak.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.09.15.
Ferencváros Adama Traoré Fradi sérülés

Nguen Tokmac után újabb kulcsember dőlt ki a Ferencváros támadósorából. Adama Traoré a mali válogatottban sérült meg, Kubatov Gábor, az FTC elnöke pedig a klub szurkolói ankétján elmondta, a 28 éves futballistára előreláthatólag nyolc hét kihagyás vár.

TRAORÉ, Adama
A szenzációs formában játszó Adama Traoréra nyolc hétig nem számíthat a Ferencváros Fotó: Kovács Tamás

Ez azt jelenti, hogy Traoré november közepén lehet újra játékra készen, ezalatt nagyjából 12-13 tétmérkőzést kell kihagynia. A Konferencialigában a Genk elleni oda-visszavágón, valamint a szeptember 21-i Csukaricski és az október 5-i Fiorentina elleni csoportmeccsen sem számíthat rá Dejan Sztankovics vezetőedző. A 52-szeres mali válogatott kiesése azért roppant fájó pont, mert sérülése előtt élete egyik, hanem a legjobb formájában játszott: elmúlt öt fradis összecsapásán nyolc gólt és egy gólpasszt jegyzett! Ennél jobban csak Varga Barnabás termelt, akinek ez idő alatt kilenc találat és két assziszt volt a mérlege.

Alternatívái azonban szép számmal lesznek Sztankovicsnak, kérdés, a szerb tréner milyen típusú játékost szeretne a pálya jobb szélére. Traoréhoz hasonló stílusa Owusunak van, aki idén január 31-én csatlakozott a magyar rekordbajnokhoz. A ghánai szélső rögtön góllal nyitott, majd az Újpest ellen kiharcolt egy kiállítást, ezt követően viszont megsérült, a visszatérése óta pedig nem tudott konstans jó teljesítménnyel előrukkolni. A legvalószínűbb megoldásnak Marquinhos, illetve Kristoffer Zachariassen tűnik, akik képesek a centercsatár mögötti hármas sor (bal szélső, irányító, jobb szélső) összes pozícióban játszani.

Botka Endre felépülésével pedig akár az eddig pozitív benyomást keltő Cebrail Makreckis is új szerepkört kaptat. A lett-német futballista alapvetően középpályás, de Botka sérülése után ő került a jobbhátvéd pozíciójába, amit remekül megoldott. A magyar válogatott visszatérésével egy sorral feljebb csúszhat, így többet tudná kamatoztatni technikai adottságait a támadások építésénél.

A Ferencváros szeptember 16-án, szombaton a Nagyecsed ellen játszik a Magyar Kupában, az igazi erőpróba azonban a szeptember 21-i, a Csukaricski elleni Konferencialiga mérkőzés lesz Sztankovicséknak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás