Magyar focista vezet Messi előtt





Nem győznek ámulni Lionel Messi eredményességén az amerikaiak. Csak egyvalaki termel nála is jobban: a magyar válogatott labdarúgó, Gazdag Dániel.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.27.
Lionel Messi Gazdag Dániel góllövőlista

„Messi gálázott; Messi megállíthatatlan; Messi-csoda” – ilyen és ehhez hasonló címekkel áradoznak az amerikai sportsajtóban arról, hogy a PSG-től igazolt argentin világbajnok, Lionel Messi az első két meccsén három góllal és egy gólpasszal segítette új csapatát, az Inter Miamit. A teljes mezőnyből csak egyetlen játékos volt nála is eredményesebb eddig a sorozatban: Gazdag Dániel a Philadelphia Union első két mérkőzésén négyszer talált be az ellenfeleknek. 

Csak Gazdag volt eredményesebb Messinél, mióta a világklasszis az Egyesült Államokba igazolt
Egy, csak egy legény: egyedül Gazdag eredményesebb Messinél, mióta a világsztár az Egyesült Államokba szerződött Fotó: Instagram/Philaunion

Ezzel a 20-szoros magyar válogatott támadó középpályás vezeti a góllövőlistát Messi előtt.

Fotó: eredmenyek.com

A hétszeres aranylabdás futballsztár az észak- és közép-amerikai Ligakupában előbb győzelmet érő találattal nyitott a mexikói Cruz Azul ellen (2-1), majd szerdán két gól, egy gólpassz volt a mérlege az Atlanta ellen (4-0). 

Eközben Gazdag előbb a Tijuana kapuját egyszer, a másik mexikói rivális, a Querétaróét háromszor vette be (nem beszélve egy csapattársa lesállása miatt elvett látványos góljáról).

A góllövésbe anno nehezen belelendült Gazdag egyébként az észak-amerikai profiligában (MLS) tavaly egyetlen góllal maradt le (22-ig jutott) a gólkirályi címről, és idén is szépen termel: jelenleg 9-9 gólnál és gólpassznál jár, amivel harmadik a kanadai táblázaton.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás