Jó hírt kapott Marco Rossi, gyengült a válogatott legnagyobb riválisa





Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott számára jó hír lehet, hogy az Európa-bajnoki selejteztős legnagyobb riválisánál, Szerbiánál a legjobb játékosuk, Szergej Milinkovics-Szavics az olasz bajnokságból igazolt Szaúd-Arábiába, ráadásul Alekszander Mitrovics is követheti őt, vagyis gyengébb ligában folytatják.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.14.
Alekszander Mitrovics Sergej Milinkovic-Savic Szerbia Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Miközben Szoboszlai Dominik magyar rekordot jelentő, 70 millió euróért (26 milliárd forint) igazolt a Liverpoolba, ezenfelül Kerkez Milos (Lazio) és Szalai Attila (Union Berlin) is a topligába kerülhet, addig Szerbiánál pont az ellenkező folyamat megy éppen végbe.

Szergej Milinkovics-Szavics után Alekszander Mitrovics is Szaúd-Arábiába igazolhat Fotó: AFP

Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott legnagyobb Európa-bajnoki selejtezős riválisánál a legjobb játékosuk, Szergej Milinkovics-Szavics az ősztől Bajnokok Ligája résztvevő Lazióból a szaúdi al-Hilalhoz igazolt. A döntés sokakat meglepett, ugyanis a középpályás mindössze 28 éves, tavalyi szezonja pedig remekül sikerült, az olasz bajnokságban 36 bajnokin kilenc gólt és nyolc gólpasszt jegyzett. Claudio Lotito, a Lazio elnöke tavaly még 75 millió eurót(28 milliárd forint) kért érte, most azonban hajlandó volt 40 millió euróért (15 milliárd forint) elengedni.

Az anyagiak természetesen fontos szereplők voltak a szerb játékos döntésében, éves fizetése ugyanis 20 millió (7,5 milliárd forint) euróra ugrott. Szerződése 2026. június 30-ig szól a szaúdiaknál. Az arabok azonban egy másik szerb játékost is nagyon szeretnének, a támadósort a Fulham csatárával, Alekszander Mitroviccsal erősítenék meg. A kiváló fizikumú befejező az elmúlt két évben 68 bajnokin 57 gólt szerzett, formáját nem érheti panasz. Az al-Hilal egy 30 millió eurós (11 milliárd forint) ajánlatot küldött a Premier League-ben szereplő csapatnak, amely első körben visszadobta a lehetőséget, de a szaúdi klub jelezte, hogy nem adja fel és emelni fog az összegen, miközben próbál megegyezni a 28 éves támadóval a személyes feltételekről.

Néhány éve Kína próbálkozott azzal, hogy Európában ismert sztárfocistákat csábított a bajnokságába, az ottani gyengébb színvonal azonban hatással volt a játékosok teljesítményére. A 2018-as oroszországi világbajnokságon például az akkor a DL Yifangban játszó Yannick Carrasco pocsék teljesítménnyel rukkolt elő a belga válogatottban, az első két csoportmeccs után pedig ki is szorult a kezdőcsapatból, sok szakportál a legrosszabban játszók csapatába választotta be. Milinkovics-Szavicsnak (és könnyen lehet, hogy Mitrovicsnak) hasonló problémája lehet majd a szerbekkel, ami jó hírt jelenthet Marco Rossi válogatottjának.

Első körben a magyar válogatott szeptember 7-én, Belgrádban néz farkasszemet Szerbiával.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás