Megsúgta a legenda, ez kell a Fradinak a BL-ben





Eljött a nap, amikor kötelező a győzelem.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
Ferencváros Bajnokok Liga Klaksvik Telek

Első hazai tétmeccsét játssza a Ferencváros focicsapata a Bajnokok Ligájában, a zöld-fehérek számára a feröeri Klaksvik ellen kötelező a továbbjutás. Az idegenbeli gól nélküli döntetlent még ki lehetett magyarázni, egy hazai búcsút már lehetetlen lenne. A Fradi a legutóbbi négy szezonban háromszor az Európa-liga főtábláján, 2020-ban pedig a BL csoportkörében szerepelt, sőt az előző idényben egészen a nyolcaddöntőig jutott az El-ben, ahol aztán a Bayer Leverkusen búcsúztatta. Ahhoz, hogy ez a remek sorozat folytatódjon, ma kötelező nyernie az FTC-nek, mert a párharc vesztese a harmadik számú sorozatba, azaz a Konferencia-ligába kerül át.

Fotó: Micheller Szilvia

A Ferencváros első BL-szereplős csapatának oszlopos tagja volt Telek András. Megbízható, elegáns stílusú futballistaként ismerte meg az ország és a válogatott, valamint a Fradi kupamérkőzéseinek köszönhetően a focivilág is. Ma is figyelemmel kíséri a csapatot, hiszen vallja, ereiben zöld színű vér folyik. Ő már tudja, mi a recept szerda estére (18.00, M4 Sport).

– Nincs más választása a csapatnak, minthogy a huszadik percig rúgjon legalább egy gólt. Szerintem, ha ez megtörténik, a vendégek lélekben is feladják, mert meggyőződésem, a kánikula fizikailag is megviseli majd őket.

Telek elmondta, hogy a körülmények egyértelműen a hazaiaknak kedveznek, éppen ezért kellene hamar dűlőre vinni a dolgot.

– Ha rúgunk egy-két gólt az elején, lesokkoljuk őket. Emlékszem, amikor mi játszottunk, például Izlandon, mennyire különbözött minden a megszokottól. Ráadásul az ellenfél kihasználta ezt, bizony nehéz pillanatokat éltünk át.

Telek András ma is a szurkolók kedvence Fotó: Mészáros János

Az első találkozót követően a feröeriek úgy nyilatkoztak, hogy látnak esélyt a továbbjutásra, mi több, meglepetésre készülnek.

– Egykoron mi is ezt mondtuk, hogy – amikor 1995-ben az Ajax vagy éppen a Real Madrid ellen léptünk pályára – van esélyünk ellenük. Kell az optimizmus, nélküle mit sem ér az élet – vallja Telek, aki egyelőre nem jósolná meg, meddig juthat a kupaporondon a Fradi.

Rengeteg új játékos érkezett, ki tudja, mennyi idő kell ahhoz, hogy igazából beépüljenek a Fradiba. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás