RETRO RÁDIÓ

Durva számok: csődöt mondott a Vasas, ez vezetett a kieséshez





Egy év után rögtön kiesett az első osztályból a Vasas együttese. Az angyalföldi klub 11 új játékossal alaposan felforgatta az együttest, ami végül igencsak rosszul sült el.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.05.16.
Vasas labdarúgás NB I

Négy másodosztályban töltött év után 2022 nyarán a Vasas visszajutott az NB I-be. A klubvezetés a nyáron alaposan felforgatta az együttest. A szezonban összesen 11 új játékos költözött Angyalföldre, zömében rutinos, nagy NB I-es tapasztalattal rendelkező futballista érkezett, akik azonban nem váltották meg a világot, a hatszoros magyar bajnok két fordulóval a vége előtt már biztosan visszazuhan a másodosztályba.

A Zalaegerszeg elleni döntetlennel eldőlt, biztosan kiesik a Vasas Fotó: Szabó Miklós

A védelem megerősítésére nagy hangsúlyt fektettek, Baráth Botond (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Hegedűs János (Diósgyőr), Ódor Máté (Szeged) és Deutsch László (Puskás Akadémia) is érkezett a hátsó alakzatba, Iyinbor Patrickot pedig ismét kikölcsönözte a Ferencvárosból. 31 bajnokin a 41 gól nem a legrosszabb mutató a bajnokságban, öt együttes is rosszabbul szerepelt az angyalföldi védelemnél, Baráthék hat kapott gól nélküli meccset zártak. Ennek ellenére a vezetőedzők folyamatosan rotálták a hátsó sort, senki nem tudott stabil formát mutatni és a védelem vezérévé nőni.

A fő probléma a támadójátékkal adódott. Megerősítések persze itt is történtek, Holender Filip (Partizán Belgrád), Novothny Soma (Anorthosis Famagusta), Balogh Norbert (Dunaszerdahely) és Zimonyi Dávid (Zalaegerszeg) próbáltak a gólszerzésért felelni, a Vasas azonban a lőtt találatok tekintetében csúnyán leszerepelt, 28 bajnoki találatuk a meccsenként egyes mutatót (0,9) sem éri el, Holender ígéretesen kezdett, első nyolc bajnokiján öt góllal és két gólpasszal nyitott, utána 22 bajnokin három gól/négy assziszt a mérleg. Novothny öt gólját 1730 játékperc alatt szerezte, átlagosan 346 perc kell a korábbi utánpótlás válogatott támadónak, hogy betaláljon. A tavalyi NB II-es idényben Feczesin Róbert és Radó András voltak a gólfelelősük (15 és 14 gól), idén fejenként 1-1 élvonalbeli találatra futotta, magatartásuk miatt pedig az idény vége előtt mindkettőt száműzték a tartalékcsapathoz.

Érdemes megfigyelni az együttes átlagéletkorának a változását is. Az NB II-es bajnoki csapatnak rendkívül alacsony volt az átlagéletkora, mindössze 24,42 év, Kuttor Attila bátran használta a fiatalokat. Baráthék érkezése megemelte ezt a mutatót, az idei Vasas átlagéletkora 26,47 év, ami bár nem számít idős keretnek, de látszik, hogy a klubvezetés azon terve, hogy tapasztalt játékosokkal harcolnák ki a bennmaradást, kudarcot vallott. 

Télen a másodosztályból hozott Hegedűs János nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, Urblík József csupán epizódszereplő volt a Puskás Akadémiában, Balogh pedig szintén nem a legszebb napjait élte Dunaszerdahelyen, ennek ellenére az akkor már bajban lévő Vasas bennük látta a lehetőséget a megmenekülésre. Ez végül nem sikerült, a Vasas egész évben az utolsó helyen állt, és hónapok óta biztosra vehető volt, hogy visszatér a másodosztályba.

 





 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás