Milliárdos kiszemelt, ezt a focistát hozná Csercseszov a Fradihoz





Orosz lapértesülés szerint a Ferencváros élénk érdeklődést mutat a Zenit Szentpétervár 46-szoros orosz válogatott középpályája, Daler Kuzjajev iránt. A 30 éves futballista értékét 10 millió euróra (3,7 milliárd forint) becsülik.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.05.04.
Fradi átigazolás labdarúgás

Továbbra is a középpályára tervez erősíteni a Ferencváros focicsapata, az új kiszemelt pedig a Zenit Szentpétervár futballistája, Daler Kuzjajev. Az orosz sport-express.ru információ szerint a magyar rekordbajnok vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov személyesen érdeklődik a játékos szolgálatai iránt, szúrta ki a zte.hu, amit az Origo szemlézett.

Zenit St. Petersburg v Khimki - Russian Premier League
Daler Kuzjajev iránt érdeklődik a Fradi Fotó: NurPhoto via AFP

Az orosz szakember 2017 és 2021 között együtt dolgozott a középső középpályással a válogatottnál, így jól ismeri kvalitásait. Kuzjajev már 46-szor lépett pályára a nemzeti csapatban, többek között a 2018-as világbajnokságon, és a 2021 Európa-bajnokságon is minden meccsen játszott. A Zenit színeiben az aktuális idényben 30 tétmérkőzésen öt gólt és hét gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 10 millió euróra (3,7 milliárd forint) becsüli a mértékadó Transfermarkt oldal. Ha Kuzjajev az Üllői útra költözne, azzal egymaga értékesebb lenne, mint nyolc másik NB I-es csapat.

Ekkora összeget minden bizonnyal nem adna ki egy játékosért a magyar rekordbajnok, ám a középpályás szerződése a jövő hónapban lejár, amivel jelen állás szerint szabadon igazolhatóvá válik. A sport-express megszólaltatta Hajnal Tamást, a klub sportigazgatóját is.

Nem tudok mit mondani az effajta átigazolási pletykákról vagy konkrét játékosokról. Nem kommentálunk ilyen dolgokat. Tehát nem mondhatok semmit Kuzjajevről

 – nyilatkozta Hajnal Tamás.

Egy másik orosz portál, a lenta.ru információi szerint a Fradinak a francia Olympique Marseille-el és a török Fatih Karagümrükkel kell megküzdenie Kuzjajevért.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás