RETRO RÁDIÓ

„Újra fel tudok állni egyedül” – áll a bál Michael Schumacher körül

Egy német bulvárlap kamuinterjút közölt Michael Schumacherrel. Hatalmas felháborodást keltett a kattintásvadász cikk.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.19.
Módosítva: 2023.04.19.
michael schumacher botrány álhír

Mint közismert, tíz évvel ezelőtt, pontosabban 2013 decemberében a Forma–1 legendás pilótája, Michael Schumacher síelés közben szenvedett súlyos baleset. Azóta a családja teljes titokban tartja a világhírű sportoló állapotát. Csak nagyon ritkán, és akkor is csak rejtélyesen megfogalmazva ejtenek el pár szót Schumacherről.

Michael Schumacher a 2000-es Brit Nagydíj előtt a Ferrarijában
Michael Schumacher / Fotó: AFP

Nemrég azonban a Die Aktuell nevű német bulvárlap egy interjút közölt Schumacherrel, ami a megtévesztésig hasonlított egy igazi interjúra, csak épp a mesterséges intelligencia segítségével hozták létre. Ezt azonban csak a cikk legvégén, a forrásmegjelölés helyett tudatták az olvasókkal. 

„Világszenzáció” és „Az első interjú!”, ezekkel a felütésekkel hirdette a kamunyilatkozatot a bulvárlap. A cikkben pedig olyan mondatokat adtak Schumacher szájába, mint: „Teljesen megváltozott az életem”, vagy például: „A feleségem és a gyermekeim áldás volt számomra, nélkülük nem tudtam volna kijutni”. De az „újra fel tudok állni egyedül” és a „A fiam nagyon ügyesen lépett a nyomdokaimba” is olvasható volt. 

Vannak olyan weboldalak, ahol lehet beszélgetni a hírességekkel, de a válaszokat valójában a mesterséges intelligencia adja. De honnan ismeri ez az AI a személyes hátteret? A házasságról, a gyerekekről és a betegségekről? Valakinek be kell írnia az információkat – mint a Wikipédiába – az internetre

– közölte Boris Rosenkranz német médiafigyelő a blogban. 

Az egyelőre nem derült ki, kit terhel a felelősség az etikátlan cikk jóváhagyásáért. Az azonban elképzelhető, hogy Schumacher családja jogi lépéseket fog majd tenni az újság ellen. 

(VIA)

 

Ezeket olvastad már?
Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás