RETRO RÁDIÓ

„Szívmelengető érzés” – Mohamed Aida a lányáról mesélt





A múlt hét végén a harmadik helyen végzett az utolsó női tőr Magyar-kupa-válogatón Mohamed Aida. Az áprilisi Világkupával megkezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak, amire az Európa-bajnok vívónő sajátos módon készül.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.03.13.
vívás olimpia párizs

Egy hónapja a torinói tőr Grand Prix 64-es mezőnyében versenyzett, múlt hétvégén pedig Magyar-kupa-válogatón szerzett bronzérmet Mohamed Aida. A 47 éves kiváló magyar vívó továbbra is ott van a legjobbak között, de lapunknak elárulta, már másfajta felkészülést igényelnek a versenyek.

MOHAMED Aida
A tokiói olimpián magyar rekordtartó lett Mohamed Aida Fotó: Illyés Tibor

Tudatosabban kell dolgoznom, mint régen 

– mesélte Mohamed Aida. „Korábban felálltam a pástra és minden egyszerűnek tűnt. Most sokkal több munkát kell abba is fektetnem, hogy egy versenyen miként melegítsek be. Több idő kell ahhoz, hogy élesebbnek érezzem magam és itt nemcsak a fizikális állapotra gondolok, hanem a mentálisra is. A legfontosabb az, hogy újra megtaláljam önmagam.”

Áprilisban már Világkupa-versenyt rendeznek, ez lesz az első olimpiai kvalifikációs esemény. Aida szeme előtt bár ott lebeg Párizs, ami a nyolcadik olimpiája lenne. Már héttel is magyar rekordtartó, az abszolút csúcsot a kanadai Ian Millar (díjugrató) tartja tíz ötkarikás szerepléssel. Aida azonban erre is profin készül és nem szeretné elragadtatni magát.

Lépésről lépésre haladok, nagy célom, hogy visszakerüljek a csapatba. Ha el tudok indulni az Eb-n, vb-n, az már egy-egy fontos lépés lenne. A végső célom az olimpiai kvalifikáció, de mindent meg kell tegyek annak érdekében, hogy ez összejöjjön.

A sportolónő kiemelte, fontos neki megfelelő regenerálódás, a kemény felkészülés mellett is jut ideje a családjára. Múlt vasárnap például kisebbik lányát, Leilát nézte az Operaházban, aki a János vitézben a gyerekkórus tagjaként szerepelt.

„Szívmelengető érzés, amikor ilyen környezetben láthatod a lányod. Leila élvezi, és megtalált egy olyan közeget, amire már a későbbiekben is támaszkodhat. Korábban nem igazán volt jelen a színház és a zene az életemben, egy teljesen új világ nyílt meg nekem is, és ez nagyon izgalmas. Sokat tanulok a gyerekektől, így én is fejlődöm, színesedem.”





 





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás