RETRO RÁDIÓ

Leírták a Fradit a németek, kétszer jönne Budapestre az El-döntőbe vágyó Leverkusen





Már a trófeát és a BL-szereplést emlegetik. A címvédő Eintracht Frankfurt példája lebeg a Fradi elleni visszavágóra készülő Bayer előtt. A leverkuseniek a Puskás Arénán át menetelnének tovább, újra a Puskás Arénáig.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.03.10.
Fradi Puskás Aréna leverkusen Európa Liga

Udvariasan fogalmaznak ugyan a Bayer Leverkusen játékosai is, de a sorok között olvasva kihámozható a szavaikból és a német cikkekből: a zöld-fehérekkel ellentétben a hazai 2-0 után lerendezettnek érzik a Ferencváros elleni Európa-liga-nyolcaddöntőt. A magyar bajnok focistái és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző is optimistán várják a jövő csütörtöki (21.00, tv: M4 Sport) visszavágót, de a Bundesliga-csapat részéről már jóformán többet emlegetik a Puskás Arénában rendezendő május 31-i El-döntőt, mint a Fradi elleni párharc második meccsét ugyanott.

Botka (balra) és Wirtz "különmeccse" 1-1 sárgával végződött, de gólokban 2-0-ra vezet a Leverkusen
Botka (balra) és Wirtz „különmeccse” 1-1 sárgával végződött, de gólokban 2-0-ra vezet a Leverkusen – Fotó: MTI

Az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy bejussunk a döntőbe.

Persze mindig a következő feladatra összpontosítunk, meccsről meccsre haladunk – mondta például a gyógyszergyáriak 19 éves sztárja, a 70 millió euróra (27 milliárd forint) becsült német válogatott Florian Wirtz a hazai győzelem után.

– Elégedettek lehetünk a kétgólos győzelemmel. A visszavágón azonban olyan mentalitással kell pályára lépnünk, mintha nulla-nullára állna a párharc – mondta az első leverkuseni gólt szerző Karim Demirbay.

Leginkább a hajdani klasszis futballistából lett edzőjük nyilatkozott óvatosan az esélyekről:

– Az eredmény jó, de felkészülten kell mennünk a budapesti mérkőzésre, ahol kezelnünk kell majd a hangulatot. A mai jó teszt volt, ott nekik kell majd támadni és gólokra törni. Erre kell felkészülnünk. Most nem lehetünk hülyék. Nincs még vége, le kell még játszanunk kilencven percet – és remélhetőleg nem harminccal többet

– figyelmeztetett Xabi Alonso.

A német sportsajtóban gyakorlatilag lefutottnak ítélik meg a párharcot. „Fél lábbal már negyeddöntős”; „Szélesre tárta a továbbjutás kapuját” – sorjáznak az ilyen és ehhez hasonló címek. A legtöbb cikkben jelentőségteljesen megemlítik, hogy az Európa-liga fináléját is a Fradi elleni visszavágónak otthont adó Puskás Arénában rendezik.

Adott a példa a Leverkusen előtt

A Leverkusen előtt lebeg az Eintracht Frankfurt példája: a hasonló játékerőt képviselő német rivális az előző kiírásban nyerte meg a trófeát, és ezzel – noha a Bundesliga tabelláján csak a 11. helyen végzett – kivívta a Bajnokok Ligája-főtáblás szereplés jogát (és a vele járó pénzesőt) is. A Fradi ellenfelének is csak így van esélye a BL-csoportkörbe jutásra, hiszen 23 forduló után csak 9. a német tabellán.





 





Ezeket olvastad már?
Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

„Azt gondoltam, 19 évesen majd jól becsajozom” – házasságáról vallott az olimpiai bajnok magyar pólós

„Azt gondoltam, 19 évesen majd jól becsajozom” – házasságáról vallott az olimpiai bajnok magyar pólós

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás