„Csak az első hely számít” – bevállalós nyilatkozatot tett a magyar pólókapitány





A zágrábi világkupán lesz jelenése a magyar férfi vízilabda-válogatottnak.



Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
Létrehozva: 2023.03.07.
Módosítva: 2023.03.07.
Vízilabda-válogatott

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 16 fős keretét a szerdán kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre. A hatcsapatos tornán Szakonyi Dániel, Aranyi Máté, valamint Vismeg Zsombor révén három újoncot avathat a szakvezető. 

Vízilabda
Fotó: Árvai Károly

„Mindhárom játékosban látom a potenciált, hogy hosszú távon meghatározó tagjai legyenek a magyar válogatottnak” – mondta lapunknak Varga Zsolt. – „Ezért is fontos, hogy játéklehetőséget kapjanak. Persze az esetleges olimpiai szereplésük nem ebben a pillanatban dől el. Erről az dönt, hogy a következő másfél évben milyen munkát végeznek el, és miképpen teljesítenek, amikor lehetőséget kapnak.”

Az utazó csapat a szeptemberi, spliti Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert válogatottra épül, hiszen az akkori 13 fős keretből 11-en most is ott lesznek. Varga Zsolt elmondta, nyerni szeretnének Zágrábban.

„Érthető okokból mentálisan és fizikálisan is elég fáradt gárdát kaptam kézhez a válogatottnál, de az edzések hatására egyre jobb erőben vannak a srácok. Felszabadultan pólóznak. Mindenhol az a vesszőparipám, hogy csak az első hely számít. Így vagyok a mostani világkupával is. Ez a torna azért fontos, mert nyáron világbajnokság (ez kvalifikál az olimpiára) vár ránk, ezen a tornán kiderülhet, hogy kikre számíthatok majd a játékosok közül a jövő évi párizsi olimpián.”

Manhercz Krisztián is ott van a keretben, a Genesys OSC Újbuda pólósa elárulta, már a játékosok is a párizsi olimpiára fókuszálnak.

„A zágrábi világkupa jó felmérő lesz, mert erős mezőny jött össze. Szerintem már mindenki a párizsi olimpiára figyel. Nem mondjuk ki, hogy egyértelműen az aranyérem a cél az ötkarikás játékokon, de természetesen minél jobb eredményt szeretnénk majd elérni.”

A válogatott egyik legjobb játékosa, Varga Dénes nem szerepel a zágrábi tornán. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok klasszis a tervek szerint a nyári folytatásra tér vissza a válogatottba. 

A franciák ellen kezdünk

A világkupában a magyarok szerdától sorrendben Franciaországgal, Olaszországgal, Japánnal, az Egyesült Államokkal és a házigazda Horvátországgal játszanak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a két legjobb csapat szerepelhet a végjátékban.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás