RETRO RÁDIÓ

NB I-es sztárok segítik a III. Kerületi TVE-t





Tizenegy korábbi élvonalbeli futballista - köztük négy válogatott játékos - segíti a III. Kerületi TVE futballcsapatát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
III. kerület Rajczi Péter

Kilenc forduló után csak a 18., kieső helyen áll a III. Kerületi TVE az NB II-ben. Pedig az óbudai együttes nem panaszkodhat a körülményekre, a Kalap utcai, hazai meccsein rendre 300-500 néző buzdítja, és a szakmai stábja mellett a játékoskerete is ütőképes. A Honvéd korábbi kiváló kapusa, Kemenes Szabolcs irányítja a gárdát, amelyben 11 korábbi élvonalbeli labdarúgó szerepel.

Rajczi Péter (jobbra) a szintén egykori válogatott játékost, Bori Gábort öleli (fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)

Négy válogatott játékos

Nem jelent gondot a rutin a III. Kerületi TVE-ben. Rajczi Péter 11-szer, Czvitkovics Péter 10-szer, míg Bori Gábor és Kleisz Márk egyszer-egyszer szerepelt a magyar válogatottban. Mellettük Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, Fejes András, Horváth Tamás, Remili Mohamed, Szalai Vilmos és Tamási Zsolt is játszott az élvonalban. Közülük Rajczi a legnagyobb név, hiszen Angliát és Olaszországot is megjárta légiósként.

- Ha szükség van rám, hol a kezdőcsapatban kapok szerepet, hol cserejátékosként - mondta Rajczi a Metropolnak. - Azon vagyok, hogy mindenképpen eltávolodjunk a kieső zónától, hiszen a III. kerületi sportszerető emberek szívesen látogatják a meccseinket. Mindig kiváló a hangulat a Kalap utcában.

Számos kihívó

A magyar futball második vonalában szinte nyüzsögnek az egykori NB I-es csapatok, amelyek arra készülnek, hogy visszaszerezzék élvonalbeli tagságukat. Komoly riválist jelentenek az óbudaiaknak.

– Erre talán a Vasas és a Diósgyőr bír a legmegfelelőbb háttérrel, de a szombathelyi Haladás, a Szeged, a Győr és a Pécs is szeretne visszatérni az élvonalba – fogalmazott Rajczi. – Sajnos a tavaly mutatott játékunk már nem elég. Nem a játékosaink tudásával van baj, de új játékrendszerre kellett áttérni. Engem Szabó Bence invitált Kaposvárról Óbudára, amikor a somogyi fővárosból kurtán-furcsán távoznom kellett. Mivel Újpesten egykor együtt futballoztam Bencével, aki immár vezetőként fáradozik a TVE-ért, érthetően örömmel jöttem a fővárosba 2019-ben.

A kisfia követheti

Rajczi Péter Pécsen testnevelőtanári oklevelet szerzett, nemrég pedig a második diplomáját a Testnevelési Egyetemen kapta kézhez. Természetes, hogy nyolc és fél éves kisfia, Bence is futballozik, a Hegyvidék együttesében játszik. Sőt, a tokiói olimpia miatt a cselgáncs is érdekli.

– A spórolt pénzéből mostanában vásárolta meg a cselgáncsfelszerelését, így párhuzamosan űzi a futballt és dzsúdót - mesélte Rajczi. - Van ideje dönteni.

A III. Kerületi TVE ma 18 órától Diósgyőrben lép pályára az NB II 10. fordulójában.





Ezeket olvastad már?
Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás