Az orosz–ukrán konfliktus Kína szemszögéből – beszélgetés





Kerekasztal-beszélgetést tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kína-tanulmányok Tanszék, a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma, valamint két NKE-s hallgató, Nyakó László Benedek és Kovács Dániel szervezésével, melynek fókuszában Kína és az orosz–ukrán konfliktus áll.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.30.
konfliktus

„A hírek forgatagában nap mint nap rengeteg új fejleménnyel és elemzéssel találkozunk, melyek a szomszédunkban zajló orosz–ukrán konfliktussal foglalkoznak. Ez alkalommal a beszélgetés során Kína szempontjából vizsgáljuk meg a világrend alakulását jelentősen befolyásoló konfliktust. A Kínai Népköztársaság az elmúlt évtizedekben a globális tér meghatározó szereplőjévé vált.

Fotó: Facebook

Mi lehet Kína hozzáállása a háborúhoz? Hogyan változhat nemzetközi befolyása? Mik lehetnek Peking céljai a jelenlegi helyzetben? Milyen hatással lesz a konfliktus a kínai–amerikai hatalmi versengésre? Hogyan befolyásolja a konfliktus Kína és Oroszország viszonyát? Ezekre és egyéb hasonló kérdésekre fogunk választ kapni március 30-án, szerdán, 18 órakor.”

Az esemény szakértői: dr. P. Szabó Sándor, az NKE Kína-tanulmányok Tanszékének tanszékvezetője, az NKE egyetemi docense és a Keleti Nyelvek Iskolájának igazgatója; dr. Mártonffy Balázs, az NKE Amerika Kutatóintézet intézetvezetője, 2021-ig a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai Főosztály helyettes főosztályvezetője (NATO osztályvezető); valamint Ilyash György, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, Oroszország szakértő. Az esemény moderátora László Mátyás, a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának tagja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kína szakértője.

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási Épület III. előadó, Budapest 1083, Üllői út 82.

Regisztráció az eseményre itt.





Ezeket olvastad már?
Fülemülék éjszakája a Népligetben

Fülemülék éjszakája a Népligetben

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás