Tavaszi hangulatok – Fiatal zenészek hangversenye a könyvtárban





Az eseményen a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti kar hallgatója, valamint a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium klarinét- és zongoraszakos növendékei muzsikálnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.16.
Módosítva: 2023.03.16.
hangverseny

A koncerten szereplő ifjú zenei tehetségek a közeljövőben olyan megmérettetéseken vesznek részt, mint a Richtuózok (a népszerű Virtuózok műsor nyomán), amely egy győri zenei verseny, valamint a Kortárs zeneszerzők fesztiválja. A koncert során szeretnék megmutatni a budapesti közönségnek is, hogy milyen különleges zeneművekkel készülnek ezen eseményekre.
Az est elsősorban a klarinét sokoldalúságáról tanúskodik majd.

Szabó-Rajczi Katalin klarinét- és szaxofonművész az este folyamán interaktív módon avatja be a hangszer titkaiba a közönséget, érdekességeket mesél az elhangzó művek keletkezésének körülményeiről, a zeneszerzőkről, a fiatal előadókról. A koncert bevezető részében növendékeivel együtt – az Ében klarinétkvintettel – mutatja be Mascagni: Parasztbecsület című operájának Intermezzo részletét klarinétegyüttesre átírt változatban.

A továbbiakban rendkívül színes, sokféle hangulatot tükröző programot hallhat a közönség. Felcsendül Burkali Theodor, a nemzetközi hírű, győri származású, Salzburgban élő klarinétművész és zeneszerző Claritunes című művének budapesti ősbemutatója, az Angels Flight triója, valamint a horvát származású, szerb klarinétművész és zeneszerző, Ante Grgin frappáns, virtuóz szólódarabja, a Capriccio is. A klarinétirodalom kamarazenei gyöngyszemei közül két közismert mű, Poulenc és Hindemith szonátájának egy-egy tételét is játsszák az ifjú muzsikusok. A klarinétos művek mellett Chopin ritkábban hallható Asz-dúr balladája színesíti a műsort egy zongoristanövendék előadásában. Végül ismét az Ében klarinétkvintett játszik, ezúttal az eredetileg is erre a formációra komponált mű, Hidas Frigyes Balatoni népdal-szvitje ad keretet a hangversenynek.

Zongorán közreműködik: Fellegi Melinda zongoraművész.

A koncert az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben című sorozat része.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

Időpont: március 16. 18.15
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Élő hangosköny - Kornis Mihály előadása

Élő hangosköny - Kornis Mihály előadása

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás