Zivatar és felhőszakadás: újabb riasztásokat adtak ki

El ne indulj esernyő nélkül!



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.24.
Módosítva: 2024.05.24.
időjárás hőmérséklet csapadék

Pénteken a zárt felhőzettel együtt az összefüggő csapadékzóna észak, északkelet felé vonul, de mögötte újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északkeleten heves zivatar sem kizárt – jelzik az időjósok. Érdemes tehát az esernyőt továbbra is magunknál tartani, ha nem akarunk bőrig ázni.

Fotó: Pexels

Az ország két legnyugatibb vármegyéjét, Vas és Zala vármegyét leszámítva mindenhol elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de emellett jégeső is előfordulhat. Ráadásul 13 vármegyében a várható felhőszakadások miatt is veszélyre figyelmeztetnek, mivel a térképen is látható helyeken rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó mértékű csapadék hullhat

Grafika: met.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint záporok, zivatarok környezetében erős, viharos szél lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb marad az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. Az orvosmeteorológus szerint bár fronthatás nem terheli szervezetünket, az erőteljes nappali felmelegedés azonban az arra érzékenyeket megviselheti. Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet – figyelmeztet Pukoli Dániel.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás