Ilyen nincs: újabb vármegyékre adtak ki riasztást

16-ra nőtt azoknak a vármegyéknek a száma, melyekre elsőfokú riasztást adtak ki.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.05.29.
időjárás hőmérséklet zivatar figyelmeztetés

Ilyen gyorsan változik az időjárás: míg kedden „csak” 14, szerdán már 16  vármegyére (a két új terület: Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye) adtak ki elsőfokú riasztást csütörtökre zivatar miatt – mutat rá a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszélyjelzéseket ábrázoló, most éppen citromsárga figyelmeztetésekkel teli térképe. 

figyelmeztetés
Továbbra sem búcsúzhatunk még el a zivataroktól /Fotó: met.hu

Pedig jól indul a nap, az idő csak később romlik el! Csütörtökön többórás napsütésre számíthatunk, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte keleten, majd estétől délnyugaton is egyre több zivatar, zápor fordul elő. Élénk marad a nyugatias szél. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Bármikor a nyakunkba szakadhat egy kis zápor a következő napokban (Fotó: Pexels/Pixabay)

Ami a folytatást illeti: pénteken az erősen gomolyfelhős égből délnyugat felől többfelé alakul ki zápor, zivatar. 19 és 27 fok között változik a hőmérséklet – ÉNy-on lehet a leghűvösebb.

Szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás, elszórtan záporral, zivatarral. Az északias szél megélénkül. 25-26 fok körüli kellemes meleggel indul a nyár.

Vasárnap sok napsütés várható, némi gomolyfelhővel. Zápor csak néhol fordulhat elő. Marad a 25 fok körüli csúcsérték – számol be róla a Köpönyeg.hu.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás