Erre a nyolc vármegyére három napra is elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt

Esernyő vagy esőkabát? Ilyen idő vár ránk...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.05.28.
zivatar Riasztás veszélyjelzés

Nézni is rossz az előttünk álló nap veszélyjelzéseit mutató térképeket a HungaroMet oldalán! A legtöbben már kívülről fújják, mit is jelent az elsőfokú riasztás zivatar esetén: „Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!”

eső, zápor, zivatar, időjárás
Fotó: Pexels

Míg szerdán kettészakad az ország és hazánk keleti fele borul citromsárgába, csütörtökön némileg módosul a kép.

Fotó: met.hu

Május 30-án, időjárás tekintetében három részre szakad az ország: akkor már nem csak keleten, de nyugaton is elkel az esernyő vagy az esőkabát. Ám ez a két nap csak ráhangolódás a péntekre! Ráadásul, ha a három térképet összevetjük, akkor láthatjuk, hogy nyolc keleti vármegyére (Békés-, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, ) három napra is elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt!

Fotó: met.hu

A hét utolsó munkanapjára az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt. Cserébe egyik nap sem lesz hűvös...

Fotó: met.hu

Jöjjön a fővárosi időjárás-előrejelzés!

Szerdán a Dunántúlon sok napsütés valószínű, keleten zápor, zivatar szórványosan fordul elő. Bár élénk lesz az északnyugati szél,  25 fok körüli maximum értékeket mérhetünk.
Csütörtökön továbbra is napos, gomolyfelhős időre van kilátás, ugyanakkor főleg a délnyugati, és az északkeleti tájakon alakulnak ki záporok, zivatarok. Marad a 25-26 fok körüli maximum.
Péntek többfelé várható eső, zápor, zivatar. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 19 és 27 fok között változhat a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu meteorológiai portál.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás