Süssünk csörögét a farsang farkára!
Brockhauserné Tóth Edit 2 kisfiú unokájával gyakran süt együtt valami finomságot az ovi után.
„Nem vagyok egy nagy konyhás, de a fiúk kedvéért szívesen készítek valami egyszerű édességet, pláne, hogy ők is örömmel állnak be gyúrni, csinálni, amit kell, és a végén jóízűen majszolják a közös művünket!” - tudtuk meg olvasónktól, Edittől. A fatal nagymama azt is elárulta, az utóbbi időben amit csak lehet zsírral süt, mert sokkal porhanyósabb lesz tőle a tészta. Íme, a gyors csöröge fánk receptje, amit a mama együtt készít a fiú unokákkal- a legjobb csemege így a farsang végére!
40dkg liszt
Fél tasak sütőpor
1csipet szódabikarbóna
1tasak vaníliás cukor
1csipet só
5dkg cukor
1-2 evőkanál zsír
2db tojás
3evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
porcukor
A lisztet beleszitálom a keverőtálba. Hozzáadom a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a sót és a kristálycukrot, ezeket összekeverem. Ezután a zsírt is belemorzsolom a lisztbe, majd a tojásokat és a tejfölt is hozzáadom, és begyúrom a tésztát.
Lisztezett deszkán, fél cm vastagságúra kinyújtom, és rombusz formákat vágunk belőle a fiúkkal. Ezek közepébe belevágva a lyukon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát. Forró, bő olajban kisütjük. Porcukorral tálaljuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre