Elképesztően dögös, ráadásul gluténmentes Tami sült kárásza





Micsoda recept! Tami sült kárászát nemcsak a gluténérzékenyeknek érdemes megkóstolni.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.03.19.
Sült kárász recept hal gluténmentes

Korsós Tamara Dalma hitoktató-kutyakozmetikus osztotta meg velünk az alábbi receptet azzal, hogy örömmel látja, milyen figyelmet fordítunk a Metropol Konyha rovatában a különféle ételérzékenységgel élőkre, mivel számukra is kínálunk alternatív recepteket, teljes értékű, finom ételeket. 

„Én is jó szívvel ajánlom a kárászhoz ezt az elkészítési módot gluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak.” – írta receptje mellé.

Így néz ki Tami sült kárásza – Dögös, nem? (Olvasói fotó)

Hozzávalók

– 1 szép darab kárász (Én frissen fogottból csinálom)

– olívaolaj

– Provence-i fűszerek: rozmaring, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, tárkony

– fél citrom leve

– gluténmentes liszt

– gluténmentes zabpehely

– kókuszzsír

Korsós Tamara Dalma nemcsak a gyerekekhez és a kutyusokhoz ért, de a hallal is tud bánni (Olvasói fotó)

Elkészítés

A halat megtisztítom, lecitromozom és hagyom pihenni legalább 20 percet. Olívaolajos provence-i fűszerekkel (rozmaring, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, tárkony és fél citrom leve) bepácolom, majd 30 percet pihen. 

A kárász maga Olvasói fotó

Ezután jön a bunda. Gluténmentes lisztbe teszek glutén mentes zabpelyhet és jól átforgatom benne a halat. Forró, hevített kókuszzsírban sütöm 10 percig. Belül puha, a külseje roppan. Tálaljuk mediterrán salátával, párolt barna rizzsel, guacamoléval és egy kis balzsamecettel!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás