Micsoda recept! Tami sült kárászát nemcsak a gluténérzékenyeknek érdemes megkóstolni.
Korsós Tamara Dalma hitoktató-kutyakozmetikus osztotta meg velünk az alábbi receptet azzal, hogy örömmel látja, milyen figyelmet fordítunk a Metropol Konyha rovatában a különféle ételérzékenységgel élőkre, mivel számukra is kínálunk alternatív recepteket, teljes értékű, finom ételeket.
„Én is jó szívvel ajánlom a kárászhoz ezt az elkészítési módot gluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak.” – írta receptje mellé.
– 1 szép darab kárász (Én frissen fogottból csinálom)
– olívaolaj
– Provence-i fűszerek: rozmaring, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, tárkony
– fél citrom leve
– gluténmentes liszt
– gluténmentes zabpehely
– kókuszzsír
A halat megtisztítom, lecitromozom és hagyom pihenni legalább 20 percet. Olívaolajos provence-i fűszerekkel (rozmaring, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, tárkony és fél citrom leve) bepácolom, majd 30 percet pihen.
Ezután jön a bunda. Gluténmentes lisztbe teszek glutén mentes zabpelyhet és jól átforgatom benne a halat. Forró, hevített kókuszzsírban sütöm 10 percig. Belül puha, a külseje roppan. Tálaljuk mediterrán salátával, párolt barna rizzsel, guacamoléval és egy kis balzsamecettel!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre